пʼятниця, 15 червня 2012 12:46

Курка з полуницею й білим вином на смак дуже ніжна

 

50-річна Світлана Слободянюк готує салат із полуниці та смаженої курки під соусом із білого вина. На приготування витрачає 20 хвилин. Салат смачний, легкий та містить багато вітамінів.

"Яскравого кольору фрукти із золотистим м'ясом  незвично та гарно виглядають на тарелі. Колись спробувала в гостях, дуже сподобалося. Має ніжний, трохи солодкуватий смак."

Рецепт розрахований на чотири порціі.

"Чотири штуки свіжого курячого філе солю та перчу. На сковороді розтоплюю 1 столову ложку вершкового масла. Приблизно 3 хвилини обжарюю в ньому філе, до утворення золотої шкоринки. Знімаю з вогню, щоб філе охололо."

Охолоджене філе жінка нарізає великими полосками.

"Порізане маленькими шматочками не так привабливо виглядає на тарілці. Беру 1/2 кг полуниць та 300 гр апельсинів. Апельсини чи мандарини можна взяти консервовані. Цитрусові надають страві кислуватого присмаку. Фрукти нарізаю великими шматками"

Соус Світлана Григорівна робить із білим вином.

"Вино тільки сухе, додає приємного аромату. П'яним від соусу ніхто не буде, а от м'ясо від нього тане у роті – дуже ніжне.  В окремій глибокій тарілочці змішую 1 столову ложку вина та 4 столові ложки оцту. Додаю 1 чайну ложку гірчиці та 6 столових ложок олії. Добре вимішати"

На дно тарілки, на якій буде подавати салат, жінка кладе гілки кропу.

"Можна вистелити і петрушкою чи листям салату, що є під руками. На зелень викладаю філе, поруч - фрукти. Не перемішую. Зверху поливаю соусом."

Готовий салат Світлана Григорівна збризкує соком половини лимона та прикрашає зеленою цибулею.

Інгредієнти:

сіль, перець, вершкове масло – 1 ст. л., полуниця – 500 гр, апельсини – 300 гр, сік половини лимону, оцет – 4 ст.л., біле сухе вино – 1 ст.л., олія  - 6 ст.л., пів пучка зеленої цибулі, пучок кропу.

Зараз ви читаєте новину «Курка з полуницею й білим вином на смак дуже ніжна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути