Радіоведуча киянка Оксана Мацунич, 22 роки, вважає кулінарію найкращим порятунком від депресії.
"На кухні забуваються усілякі негаразди. Замість того, щоб відвідувати психолога стою біля плитки".
Ідеї нових страв знаходить усюди.
"Тиждень тому ходила у гості до приятельки. Вона пригостила мене смачною і дуже ситною стравою. Те що було в тарілці добре виглядало, пахло так, що аж слинки текли, і мало пікантний присмак. Попитала рецепт і собі приготувала".
Варить півкілограма довгих спагеті. Відбиває молотком 6 курячих філе. Висипає в мілку тарілку півстакану муки, сіль, перець на смак.
"В цьому буду обвалювати м'ясо з обох боків. На розігріту сковорідку ллю 100 гр олії і додаю 2 столові ложки вершкового масла. Тоді курка буде з золотистою кірочкою".
Обсмажує з обох боків. Готові шматки філе викладає на тарілку. Сковорідку не миє.
"В підливі, яка лишилася, смажу подріблену на кубики цибулину і 4 давлені зубчики часнику. Щойно підрум'янилися, заливаю вином. Приятелька радила взяти сухого білого, я не послухалася, взяла рожеве столове. Щоб був червоний відтінок".
Вино википає і його стає вдвічі менше. 4 невеликі свіжі помідори заливає окропом, щоб шкірочка відстала і давить руками. Кидає їх у соус і тушить все разом 5 хв на середньому вогні. Солить, перчить, додає столову ложку цукру. Готує ще 20-25 хв. У майже готовий соус кладе рублену зелень і трошкі тертого пармезану.
"В підливу кладу шматки філе. Обережно, щоб не пошкодити. Кожен шматок засипаю повністю тертим пармезаном. Сиру беру 100 гр. Накриваю кришкою і тушкую кілька хвилин на маленькому вогні".
Розкладає по-тарілках вермішель. Присипає кожну порцію невеликою кількістю тертого сиру. Зверху кладе грудку, рясно поливає соусом і притрушує зеленню.
Одна з гостей сказала, що куштувала щось подібне в римському ресторані.
"Червонію. Заради такого компліменту варто готувати кожен раз щось нове".
Коментарі
1