четвер, 15 березня 2012 12:56

Супер-голубці з сиром приправляють томатним або грибним соусом

Супер-голубці з сиром приправляють томатним або грибним соусом

Оксана Гулій приїхала із заробіток у Польщі на чотири дні до 20-річного сина у Івано-Франківськ. Вирішила зробити  "смакотливу" вечірку його друзям. У електродуховці запекла картоплю.  До цього зробила традиційну "мачанку" – у глибоку тарілку  розчавила три  зубчики часнику, посолила їх і залила нерафінованою олією.

Поки хлопці  смакували й запивали пивом, мама  Оксана приготувала  супер-голубці.

"Я вперше їх покуштувала  у пані, де прибирала домівку. Мене пригостили, бо я швидко впоралася з прибиранням. Я попросила рецепт" - каже Оксана.

Жінка каже, що капустину  треба купувати  залежно від передбачуваної кількості гостей. На десять чоловік достатньо купити капустину середніх розмірів. Її  слід попарити у добре підсоленій воді і розібрати на окремі листочки. Зрізати грубу прожилку.

Опісля куряче філе порізати на скибочки, як на відбивні. Відбити, посолити і поперчити. Солити потрібно щедро, бо капуста вбирає сіль.

Попри це треба нарізати сир брусочками 4 см довжиною.

"Потім починається найцікавіше: закручуємо голубці. Беремо брусочок сиру і обкручуємо його маленьким листочком капусти, виходить маленький голубець. Потім його обкручуємо відбитим кусочком філе, і все це загортаємо у великий листочок капусти".

Всі голубці господиня складає у каструлю, швом донизу і тушить  до готовності.

Голубці  виходять  досить ніжними на смак,  тому до них потрібно подавати соус з насиченим смаком, або тушити їх у насиченому соусі, наприклад томатному або грибному. Можна додати  кубик курячого  бульйону.

Зараз ви читаєте новину «Супер-голубці з сиром приправляють томатним або грибним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути