Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 18:17

Збирачі кредитів непогано заробляють

— Що б не казав клієнт, слухавку не можна кидати, — розповідає про роботу відділу збору кредитів 26-річна черкащанка Оксана. Вона працювала експертом відділу перевірки фінансового стану одного з банків у Києві. — Треба тримати себе в руках і бути ввічливим, навіть коли чуєш у відповідь нецензурщину. Працівникам відділу збору кредитів платять великі премії за кожного клієнта, якого вони вмовили сплатити заборгованість.

Оксана нещодавно звільнилася. Просить не вказувати прізвища і назву банку, бо боїться, що в неї будуть проблеми. Підписувала договір про банківську таємницю.

— Філії банків у регіонах спеціалізуються переважно на тому, що надають кредити, — каже Оксана. — Все інше їх не цікавить. Головне — "штовхнути" кредит і отримати за це свої відсотки. Якщо з"являється заборгованість, то цим уже займається Київ.

Позичальникові нагадують про борг упродовж 120 днів — через телефонні дзвінки, смс-повідомлення, надсилають поштою лист-вимогу. Коли це не діє, то справу передають у юридичний відділ. Юристи можуть одразу вимагати виплатити всю суму кредиту. Якщо позичальник цього зробити не може, у нього забирають придбану в кредит нерухомість, автомобіль, техніку.

Оксана згадує, як прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що банкам забороняється відбирати в людей квартири:

— Уже через кілька днів у нашому банку вдвічі збільшилася кількість неплатників.

Зараз ви читаєте новину «Збирачі кредитів непогано заробляють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути