четвер, 14 липня 2022 18:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це дико" – Тополя відреагував на пояснення зірок, які "не можуть" перейти на українську

"Це дико" – Тополя відреагував на пояснення зірок, які "не можуть" перейти на українську
Музикант Тарас Тополя висловився про мовне питання в Україні. Фото: instagram.com/tarastopolia

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя висловився про мовне питання в Україні. Зокрема, він відреагував на виправдування зірок, яким "складно" перейти з російської на державну.

Таких людей співак назвав "імбецилами" і порадив звернутися їм до лікарів. Тополя зауважив: якщо раніше він був толерантним у цьому питанні, то зараз ні. Про це сказав "5 каналу".

"Коли людина, проживаючи стільки років в Україні, каже, що їй складно перейти на українську мову... Є такий діагноз у медицині – імбецил. Мова – це як одяг. Ось людина звикла носити певний одяг, так звикла і до мови. Тут більше психологічний бар'єр. Якщо людина каже: "Мені психологічно важко перейти" і зізнається в цьому чесно... І тут вступає в гру така штука, як "А давай я тобі допоможу, давай я тебе підтримаю". Є світло в кінці тунелю, куди рухатись. А коли людина каже, що їй важко, бо вона не може нею користуватися, тому що вона не знає мови – це діагноз. Треба вести до лікаря – щелепу російськомовну міняти, імплант вставляти. Це дико, абсурд, я цього не розумію", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Калідор" – тепер уже не будь-який коридор, а де є дві стіни, щоб ховатися під час повітряної тривоги" – блогерка-філологиня

Також Тарас додав, що від початку російської агресії дав понад 100 інтерв'ю англійською мовою західним ЗМІ. Навіть попри те, що мову він знав неідеально, все одно спілкувався з іноземними журналістами, бо усвідомлював, як важливо розповідати європейцям та американцям правду. Тож, він переконався, що за бажання можна освоїти мову, тим більше – державну.

"Мені казала наша піарменеджерка: "Є запит на спілкування з Відня". Окей, треба говорити з європейцями. "Є запит на спілкування з Канади, США". Окей. О 5:00? Окей! Я виходив під обстрілами, ловив інтернет, щоб хоч якимось чином поговорити і розповісти їм, що відбувається в Україні, куди ми йдемо, що нам потрібно. І от мені було важко згадати англійську. І пояснювати нею все, особливо на військову тематику. Але мені це потрібно було зробити. І вже на п'ятому, сьомому, 15-му інтерв'ю мені стало легше, тому що я почав користуватися англійською", – поділився він.

Шоумен Олександр Педан відреагував на пояснення ведучої Маші Єфросініної й співачки Олі Полякової, чому вони не можуть перейти на українську мову.

Раніше ведучі спільного проєкту "Взрослые девочки" заявили, що не можуть вести шоу українською. Однак Педан переконаний, що мовне питання є важливим для трансформації самої України.

Зараз ви читаєте новину «"Це дико" – Тополя відреагував на пояснення зірок, які "не можуть" перейти на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути