Ексклюзивы
понедельник, 29 октября 2012 07:15

На Вінниччині скуповують голоси виборців

 

Нинішні вибори — це не просто політична гра, переможці якої вже давно відомі, як намагаються переконати виборців певні політики. Від цих виборів залежить — чи вдасться партії влади зберегти власну більшість у парламенті, а відтак і контроль над бюджетом, правоохоронними органами та судами, що дозволяє чинити беззаконня.

На цьому на прес-конференції у Вінниці наголосив кандидат у народні депутати по виборчому округу №13 — Калинівський, Козятинський і Хмільницький райони — Микола Катеринчук. Через доленосність парламентських виборів-2012, на думку Миколи Катеринчука, у цій кампанії провладні кандидати не гребують навіть кримінальними методами впливу на виборців. Як ілюстрацію сказаного висуванець від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" показав журналістам відео, де в деталях видно, як у селах округу скуповують голоси на користь одного з кандидатів. За нього, за даними Миколи Катеринчука, горою стоїть і місцева влада. Показав кандидат і записані на відео свідчення польського бізнесмена. Його, як він стверджує, свого часу обдурив інший кандидат Петро Юрчишин. Також продемонстрував фото, де зафіксовано, як у селах округу конкуренти поводяться із запрошеннями на зустріч із Катеринчуком.

— Дуже прикро те, що тотальна скупка голосів супроводжується залякуванням, — каже Микола Катеринчук. — 80 відсотків моїх зустрічей проходили на вулицях просто неба: клуби закривали, у школи в позаурочний час узагалі не пускали. Оголошення про наші зустрічі миттєво зривали. Ходили по селах люди, які говорили, що зустріч із Катеринчуком скасована, когось відверто залякували. Був випадок, директор однієї зі шкіл у Козятинському районі через своїх учнів переказував батькам, що як тільки прийдуть на зустріч зі мною, їхні діти матимуть проблеми в школі. У селі Самгородок того ж Козятинського району наші оголошення про зустріч зривали зі стовпів і вішали на хрестах і пам'ятниках сільського кладовища. Словом, немає в них нічого святого.

Микола Катеринчук обіцяє "поставити на місце" всіх, хто нині залякує людей. Каже, доказів, які будуть підставою для слідства, його штаб зібрав чимало.

— Зміна парламенту має бути першим кроком, щоб поставити правлячий режим на місце, — каже Микола Катеринчук.

Першочерговим завданням у новій Верховній Раді вважає показати на прикладі трьох районів, що входять до 13-го виборчого округу, що Європа від нас не так далеко, як нам намагаються довести.

— Перше, що я зроблю — зберу всіх орендарів земельних паїв в окрузі і скажу, що вони тепер вільні від усіх поборів, які з них сьогодні здирає влада, — продовжує Микола Дмитрович. — Натомість нехай підвищують орендну плату людям. Ми всерйоз займемося ремонтом доріг у селах округу і покажемо, що вони можуть бути такими, як у Європі. У нас уже є домовленість із німецькою клінікою "Шаріте" про поставку звідти найновішого обладнання в наші медичні заклади. Діятиме й надалі наша соціальна програма "Народний адвокат". Більше того, тепер ми зможемо не тільки консультувати, а й представляти інтереси людей у судах.

А щодо законопроектів, які мають розв'язати низку загальнонаціональних проблем, то Микола Катеринчук категорично виступає проти нав'язаного вінничанам медичного експерименту. Щодо орендної ставки на землю, то опозиція, за словами Миколи Катеринчука, погодилася проголосувати за його ініціативу збільшити із 3% до 7% нормативної вартості землі плату за користування паєм.

— Цей законопроект я вносив ще вісім місяців тому, тобто задовго до початку виборчої кампанії, тоді провладна більшість навіть не включила його до порядку денного. Паралельно була пропозиція — теж не підтримана більшістю — законодавчо закріпити тільки грошові розрахунки із селянами. Ми домовилися з колегами по опозиції, що як тільки з'явиться в парламенті наша більшість, ці рішення будуть проголосовані. Для нинішньої ж влади територія України — не більше, ніж бізнес-проект, — каже Микола Катеринчук.

www.vinnitsaok.com.ua

Сейчас вы читаете новость «На Вінниччині скуповують голоси виборців». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть