Ексклюзивы
четверг, 27 ноября 2008 14:55

Людмилу Душко змушують платити за неіснуючий кредит

Людмилу Душко змушують платити за неіснуючий кредит

Останні два місяці 37-річна Людмила Душко із села Ведмеже Вушко Вінницького району регулярно отримує СМС-повідомлення та дзвінки з "Альфа-банку". Жінці нагадують сплатити прострочену заборгованість за кредитом.

8 жовтня Душко надійшов лист: "Шановна Людмило Миколаївно, повідомляємо, що на 07.10.2008 р. "Альфа-банк" не отримав в повному обсязі щомісячні платежі за кредитним договором N500158379, укладеним 17.08.2008 р. Загальна сума простроченої заборгованості за кредитом становить 76 доларів".

— Але ж я не брала у банку й копійки! — обурюється жінка. — До мене в цьому письмі погрожують застосувати, — показує листа й цитує: "спеціалізовані установи задля стягнення існуючої заборгованості...".

Людмила Душко каже, що 15 серпня 2008 року на площі Козицького у Вінниці побачила агітаційну машину "Альфа-банку". Представники фінансової установи на вулиці оформляли кредити перехожим за наявності паспорта.

— Мені край треба були гроші на навчання доньки у Вінницькому торгово-економічному інституті, — продовжує Душко. — Підійшла до тієї альфа-тачки. Стала розпитувати, що та як. Хотіла взяти 2 тисячі гривень. При мені був паспорт. Вони записали дані мого паспорта, номер мобільного.

За кілька днів жінці телефоном повідомили, що вона отримала дозвіл на позику. Для її оформлення сказали підійти в магазин "Цифра" біля центрального універмагу і звернутися до агента Ірини Вікторівни Дантицької.

— Історії кредиту вона мені толком не пояснила, — говорить Душко. — Тільки коли я вже підписала два листки договору, сказала, що коли долар ростиме, мені треба буде сплачувати більшу суму. Це мені не понравилося. Сказала, що не буду брати ніякої позики. Кажу, ануліруйте. Тоді ця агентша аж скипіла: "Я на вас стільки часу потрапила! Шо ви мені тут голову морочите?". Але я настоювала на свому. Решту паперів я не підписала і кредитну карточку не взяла. Дантицька сказала: "Ви мене ще попомните!".

Наступного дня Людмила Душко прийшла переконатися, чи закрили кредит. Їй відповіли, що так.

— Коли позвонили, що в мене є кредит, я була в шоці, — жінка починає втирати сльози. — Пішла в офіс "Альфа-банку" по вулиці Бевза. Впізнала Дантицьку. Питаю її: "Нашо ж ви так зробили? Я ж просила закрити кредит?". А вона: "Ми все наладимо. Не переживайте". Як же не переживайте? У мене троє дітей. Я виховую їх сама, чоловік в 1993 році помер. У мене кожна копійка на щоту. Я позвонила на гарячу лінію установи за номером 8 800 502 05 00. Мені сказали, що одразу мали прервати той договір.

Вона мало не щодня приходить до нас

6 жовтня Людмила Душко написала заяву на ім"я голови правління "Альфа-банку" з проханням вирішити проблему. Відтоді мало не щодня оббиває поріг вінницького офісу банку:

— Мені сказали, що закрити кредит непросто. Мовляв, там задіяна страхова компанія. А як відкривали, то швидко.

Також хоче звертатися до Третейського суду.

— Якщо ця жінка хоче подавати до суду — це її право, — коментує ситуацію Олег Паламарчук, директор Вінницького відділення "Альфа-банку". — Це питання на контролі. Ніхто претензій до жінки не має. Агент, яка оформляла позику Людмилі Душко, написала пояснювальну. Кредит закриють, але процедура займає певний час. Може затягнутися днів на 20. Ми пояснили жінці, що коли все закінчиться, їй повідомлять. Але вона все одно мало не щодня приходить до нас. Певно, подобається... На жаль, у нас люди часто підписують документи, або не читаючи їх, або не розуміючи. А потім виникають претензії.

Сейчас вы читаете новость «Людмилу Душко змушують платити за неіснуючий кредит». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть