Комунальники не приїхали ремонтувати дах

Мешканці дому на вул. Польовій у Миргороді на Полтавщині створили об'єднання співвласників багатоквартирного будинку. Із середини квітня стали незалежними від жеку.

Двоповерховий цегляний будинок має три під'їзди, 16 квартир з автономним опаленням. Вхідні двері дерев'яні, старі. Дім звело підприємство "Миргороднафторозвідка" 19 років тому.

— Не від хорошого життя від'єдналися. Місяців три тому ураганом зірвало частину криші. Звернулися у жек. Ніхто не приїхав. Вода пішла на квартири. Мій чоловік із сусідами полізли й відремонтували, — пояснює миргородка Віта Москаленко, 27 років. Із сусідом Віктором Тимченком показують підвал.

— Тут центральна труба водопостачання. Перед новим роком із неї почало текти. Спеціалісти з жеку подивилися й кажуть: "Треба два метри труби". Поїхали і по цей день. А вода йде у підвал, — хитає головою Москаленко.

Труба у трьох місцях обмотана гумовим джгутом. З-під нього капає вода.

— Димарі розвалюються і сиплються всередину. Нема тяги, гаснуть котли, — каже Лідія Нечипоренко, яка вийшла із третього під'їзду. — Якщо самі не організуємося, то буде хана.

Біля будинку збираються мешканці.

— За обслуговування ми за ці роки жеку перерахували близько 150 тисяч гривень. Невже не можна зробити хоч одного нормального ремонту? — говорить жінка років 40.

— Я живу у 4-кімнатній квартирі. Платив жеку 71 гривню. По нових тарифах мав віддати 130. Жек скоротив перелік послуг із 12 до шести, а ціни підняли майже удвічі. Це також підштовхнуло нас відмовитися від їхніх послуг, — пояснює Володимир Хохуля, 58 років. Мешканці вибрали його керівником ОСББ. — Ми поміняли стояки водопостачання. На черзі центральна труба, що йде по підвалу. Потім займемося димарями, відмосткою, каналізацією. Боїмося одного, це ми так усі думаємо: щоб не прийшли бандюки і не нав'язали нам умови. Приймуть якесь рішення типу: обслуговувати ОСББ має ліцензована фірма, і все. Вважай, нашим починанням гаплик.

Сейчас вы читаете новость «Комунальники не приїхали ремонтувати дах». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть