середа, 08 червня 2011 03:00

Комунальники не приїхали ремонтувати дах

Мешканці дому на вул. Польовій у Миргороді на Полтавщині створили об'єднання співвласників багатоквартирного будинку. Із середини квітня стали незалежними від жеку.

Двоповерховий цегляний будинок має три під'їзди, 16 квартир з автономним опаленням. Вхідні двері дерев'яні, старі. Дім звело підприємство "Миргороднафторозвідка" 19 років тому.

— Не від хорошого життя від'єдналися. Місяців три тому ураганом зірвало частину криші. Звернулися у жек. Ніхто не приїхав. Вода пішла на квартири. Мій чоловік із сусідами полізли й відремонтували, — пояснює миргородка Віта Москаленко, 27 років. Із сусідом Віктором Тимченком показують підвал.

— Тут центральна труба водопостачання. Перед новим роком із неї почало текти. Спеціалісти з жеку подивилися й кажуть: "Треба два метри труби". Поїхали і по цей день. А вода йде у підвал, — хитає головою Москаленко.

Труба у трьох місцях обмотана гумовим джгутом. З-під нього капає вода.

— Димарі розвалюються і сиплються всередину. Нема тяги, гаснуть котли, — каже Лідія Нечипоренко, яка вийшла із третього під'їзду. — Якщо самі не організуємося, то буде хана.

Біля будинку збираються мешканці.

— За обслуговування ми за ці роки жеку перерахували близько 150 тисяч гривень. Невже не можна зробити хоч одного нормального ремонту? — говорить жінка років 40.

— Я живу у 4-кімнатній квартирі. Платив жеку 71 гривню. По нових тарифах мав віддати 130. Жек скоротив перелік послуг із 12 до шести, а ціни підняли майже удвічі. Це також підштовхнуло нас відмовитися від їхніх послуг, — пояснює Володимир Хохуля, 58 років. Мешканці вибрали його керівником ОСББ. — Ми поміняли стояки водопостачання. На черзі центральна труба, що йде по підвалу. Потім займемося димарями, відмосткою, каналізацією. Боїмося одного, це ми так усі думаємо: щоб не прийшли бандюки і не нав'язали нам умови. Приймуть якесь рішення типу: обслуговувати ОСББ має ліцензована фірма, і все. Вважай, нашим починанням гаплик.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники не приїхали ремонтувати дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути