Ексклюзивы
четверг, 12 февраля 2009 19:49

На "Інтері" правди немає

Телеканал "Інтер" перетворився на "лабораторію новин" від Дмитра Фірташа, власника сумнозвісного "РосУкрЕнерго".

Юлія Тимошенко переконана в тому, що телеканал "Інтер" заангажований і необ"єктивний.

— "Інтер" — це приклад крайньої необ"єктивності, яку він демонструє під тиском пана Фірташа, — заявила прем"єр-міністр. — Шкода канал "Інтер", але я просто хотіла, щоб люди знали, що там правди немає. Там сьогодні в лабораторіях Фірташа формуються всі новини.

Один із власників "Інтера" Валерій Хорошковський визнав наявність впливу співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа на канал. Фірташ, зокрема, має виключне право в будь-який момент викупити 50% акцій каналу. І саме цим пояснюється його вплив на "Інтер".

Раніше Юлія Тимошенко зауважила, що ні вона, ні її соратники не братимуть участь в ефірі програми "Свобода", поки канал не припинить заангажовану діяльність на користь своїх власників у їхній боротьбі проти уряду.

Юлія Тимошенко не братиме участь у програмі "Свобода"

"Останнім часом регулярні візити мільярдера Дмитра Фірташа на телеканал "Інтер" пов"язані не лише з його особистою присутністю в ефірі, — пише журнал "Власть денег". — Він, як людина, що має, за словами співвласника каналу Валерія Хорошковського, першочергове право на придбання половини акцій телеканалу "Інтер", але яка поки не є акціонером, чомусь бере активну участь в роботі найбільшого українського телересурсу. Фірташ регулярно з"являється в будівлі каналу, відчиняє двері до будь-яких кабінетів і, за неофіційною інформацією, навіть дає журналістам поради відносно підготовки сюжетів. Фактично впроваджене ручне управління каналом — захисна реакція олігарха на спроби знищити підконтрольну йому компанію "РосУкрЕнерго".

Сейчас вы читаете новость «На "Інтері" правди немає». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть