Ексклюзивы
среда, 08 февраля 2012 17:37

Найбільші українські футбольні побоїща

 

Щонайменше 74 людини загинули й 248 були поранені у сутичках між єгипетськими футбольними фанатами, що сталися увечері 1 лютого у місті Порт-Саїд на півночі країни. Після матчу місцевої команди "Аль-Масрі" проти каїрського клубу "Аль-Ахлі", що закінчився рахунком 3:1, уболівальники господарів почали бити гравців "Аль-Ахлі" та гостьових фанатів. Свідки кажуть, напруга почала рости, коли вболівальники з Каїра розгорнули транспарант з образами на адресу Порт-Саїда. Потім один із них вискочив на поле з арматурою. Фанати господарів теж ринулися на поле до гравців "Аль-Ахлі". Поліцейські в обладунках спробували утворити кордон і вивести команду, але їх зім'яли. Фани били футболістів і поліцейських руками й ногами. Палили димові шашки. На стадіоні почалася паніка й тиснява.

Поліція заарештувала 47 людей. У місто ввели війська. Прокуратура почала розслідування.

1. "Полісся" - "Динамо". 1/16 Кубка України. 24 серпня 2002 року (0:4)

Під час матчу в Житомирі, бійці місцевого "Беркуту" побили гумовими палицями вболівальників "Динамо", переважно хлопців 14-15 років. Перед цим їх відтіснили до службового входу. У вузькому закутку скупчилися понад 100 людей. Причина, за словами правоохоронців: фани "були дуже агресивні, кидали пляшки, ламали лавки". Побиття тривало близько 10 хв. Міліція затримала п'ятьох уболівальників "Динамо", двоє були неповнолітні. Киянина і жителя Житомирщини заарештували на 10 діб за хуліганство, ще один отримав п'ять діб. ФК "Полісся" оштрафували на $2 тис. за незадовільну безпеку на матчі.

2. "Динамо" - "Шахтар". Фінал Кубка України. 27 травня 2007 року (1:2)

Після першого голу "Динамо" вболівальники почали кидати на поле димові шашки. Зчинилася бійка між фанатами господарів і спецпідрозділом "Беркут". Фани ламали пластикові сидіння та кидати їх у правоохоронців. Ті відбивалися гумовими кийками. Серед уболівальників було чимало неповнолітніх, зокрема дівчат. Кадри побиття однієї з них показали зарубіжні телеканали. Усе відбувалося на очах тодішніх президента Віктора Ющенка та прем'єра Віктора Януковича. Міліція затримала 22 людини, у тому числі шістьох неповнолітніх. Проти "беркутівців" порушили кримінальну справу за перевищення повноважень. "Динамо" відмовилося від їхніх послуг на домашніх матчах.

3. "Нафтовик-Укрнафта" - "Динамо". Чемпіонат України сезону 2007/2008. 20 квітня 2008 року (0:3)

На 18-й хв. матчу в Охтирці ультрас "Динамо" закидали поле файєрами, ламали та кидали у бік футболістів пластикові сидіння. Заспокоювали фанів, крім міліціонерів, майже всі футболісти столичної команди. Матч зупинили на 5 хв. Друга хвиля безладу виникла під кінець поєдинку. У фан-секторі "Динамо" почалася бійка, що перекинулася на сусідні трибуни. Вболівальники йшли стінка на стінку, вириваючи крісла. Арбітр зупинив гру і відвів команди до роздягалень. Правоохоронці вгамували натовп. Після цього футболісти дограли матч. Керівництво "Динамо" звинуватило у інциденті "провокаторів у масках", "динамівські" ультрас - міліцію. Обидва клуби оштрафували на $25,0 тис.

4. "Оболонь" - "Металіст". Чемпіонат України сезону 2010/2011. 21 травня 2011 року (0:2)

Після фінального свистка близько 50 вболівальників харківського клубу перелізли через огорожу і вибігли на поле - привітати "Металіст", що завоював п'яту поспіль "бронзу". Слідом за ними прибігли фани "Оболоні". Зчинилася бійка, учасників якої за півхвилини розігнали правоохоронці.

5. Бійка фанів "Чорноморця" і "Динамо" в Одесі

Близько 400 фанів одеського "Чорноморця" і київського "Динамо" 5 грудня 2009 року влаштували бійку на території меморіального комплексу 441-ї батареї в Одесі. Очевидці кажуть, це був більше флеш-моб, фани хотіли скинути емоції. Тому час і місце бійки обговорили заздалегідь. Вона тривала декілька хвилин. Жодного з її учасників не затримала міліція.

Сейчас вы читаете новость «Найбільші українські футбольні побоїща». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть