Ексклюзивы
четверг, 13 ноября 2008 18:46

Професор Слюсарчук збирається до Канади

Професор Слюсарчук збирається до Канади

Доктор медичних наук 37-річний Андрій Слюсарчук готується виїхати з України до Канади. Два роки тому він установив світовий рекорд із запам"ятовування чисел — мільйон знаків після коми числа пі. Торік канадські вчені запропонували професорові роботу в Торонто.

— Це канадський Інститут мозку людини, науковці якого зацікавились моєю методикою запам"ятовування інформації блоками, — розповідає Андрій Тихонович. — Вони дізналися про мене з мас-медіа. Спочатку телефонували, потім ми зустрілися. Річну візу мені вже відкрили. Зараз я вивчаю контракт, розглядаю умови інституту. Якщо все складеться добре, то влітку поїду з України.

Андрій Слюсарчук нарікає, що на батьківщині він не має жодних умов для наукової роботи.

— За весь час до мене як до вченого не проявили й грама уваги, а я ж проводжу досліди, які могли б змінити життя людства, — ділиться вчений. — Та що казати, я навіть елементарних умов для життя не маю. Зараз більшість часу проводжу в поїздках. Щомісяця оперую п"ять-шість хворих по всій Україні. Нейрохірурги дають запит у Міністерство охорони здоров"я, а вже звідти мені повідомляють про чергову операцію. Мені постійно телефонують люди і просять про допомогу, а я не те, що не маю, де їх прийняти, я умов для відпочинку не маю.

Професор викладає у Львівському інституті новітніх технологій ім. Чорновола та у столичній медакадемії ім. Шупика на кафедрі нейрохірургії.

— У медакадемії мені дали одну четверту ставки — 230 гривень на місяць. Дякую ректорові університету харчових технологій, що надав кімнату в гуртожитку. Тепер хоч маю, де зупинитися у столиці, — додає. — У Львові теж живу разом зі студентами — у гуртожитку Політехніки. Нічого не змінилося.

Перед від"їздом науковець обіцяє провести новий науковий експеримент. Відтворити з пам"яті 20 мільйонів чисел та назви 10 тис. книг.

— У мене є ще одна задумка, — каже вчений. — Провести у прямому телеефірі операцію під гіпнозом. Швидше за все це буде кесарів розтин без наркозу.

Сейчас вы читаете новость «Професор Слюсарчук збирається до Канади». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть