Ексклюзивы
среда, 18 января 2012 18:29

С2Н5ОН, від якого "шторка падала" миттєво

 

95 градусів означає, що в цій рідині всього 5 відсотків води. Спирт, що його можна пити, зветься етиловим. На відміну від метилового, уживання якого несумісне з життям. Утім, у кожнім ділі важливий досвід. 1918 року в Одесі відкрили Клуб поетів. А тоді саме спиртова індустрія перебувала в занепаді й не було чим відсвяткувати подію. І поети виміняли в німецьких солдатів діжечку спирту в обмін на шкіру для чобіт. Але ніхто не знав, як той спирт пити. Хтось порадив, що треба змішати з медом - буде не так пекуче. А спирт із медом валить з ніг слона, не те що поета. То вже згодом радянські люди навчилися грамотно пити спирт - на Колимі, на війні. Бо і туди, і туди спирт було доставляти економніше, ніж горілку.

Краще його все-таки розвести. При цьому спирт - як і кислоту - треба лити у воду, а не навпаки. 200 мілілітрів 95-градусного спирту на 300 мілілітрів води - вийде півлітра 40-градусного напою, горілки або шнапсу. Як кажуть знавці, щоб у горлі не деренчало, треба додати трохи цукру - менше чайної ложки.

На стіл перед гостями можна ставити й нерозведений спирт, уважають знавці церемоніалу. Але в такому разі треба пам'ятати: кожен сам собі наливає й кожен розбавляє собі сам. І ще: ніхто нікого не змушує й ніхто ні з кого не підсміюється. Бо від чистого спирту в людини "шторка падає" практично миттєво. І якщо ви якось не так глянули на того, з ким п'єте, і він ще був при своєму розумі, то вже за хвилину після дози спирту він перестане бути тверезий і вам це пригадає. Й оголосить  війну, як мінімум. Бо далеко не завжди "веселішає пейзаж, коли вип'єш С2Н5ОН". Останнє - хімічна формула "спирту питьевого". Етилового тобто.

До речі, про війну: партизани нападали на спиртзаводи так само часто, як на залізниці. А нинішні військові лікарі, що служили в Чечні, свідчать: добре, якщо у вашій похідній аптечці є знеболювальні наркотики й перев'язочний матеріал. Але найкраще, щоб там було якнайбільше спирту. Він послужить і для знеболювання, і для знімання стресів, і для промивання ран. А якщо вам чогось бракує - зможете обміняти на спирт. У своїх однополчан чи й у противника.

Сейчас вы читаете новость «С2Н5ОН, від якого "шторка падала" миттєво». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть