Ексклюзивы
четверг, 31 марта 2011 13:46

Ще в молодості вирішила - ніяких дітей, тільки кар'єра

 

Бездітна 42-річна Вікторія БРИСОВИЧ, власниця сувенірних крамниць, Івано-Франківськ:

- Закінчила факультет іноземних мов Прикарпатського університету, знаю досконало англійську і німецьку. Маю бізнес - три сувенірні крамнички, дві у Франківську, одну в Калуші. Продавцям плачу 1,5 тисячі гривень. Сама не торгую, контролюю роботу. Щодня об'їжджаю їх на Chevrolet Aveo.

Розпочати бізнес допоміг Ніколас, колишній чоловік. Він італієць, за мене старший на 12 років. Познайомилися на курорті в Болгарії наприкінці 1990-х. Привіз мені в Україну валізу подарунків - блузи, панчохи, біжутерія. Подруги порадили робити на тому гроші. Він підтримав, возив товар. Відкрила кіоск у торговому центрі, потім другий. Ніколас запропонував жити в цивільному шлюбі. Про дітей і мови не було. Пішли гроші, а це - як серфінг, встигай хвилю ловити. Два роки тому  розійшлися, тепер сама веду бізнес. Надприбутків нема, але точно людина не бідна. Одяг і взуття не супербрендові, та дорогі. Пару днів тому купила туфельки за 1700 гривень. На вихідних можу поїхати за кордон. Два тижні тому була в Будапешті, Празі, Відні, заплатила 150 євро. Для мене це недорого. Щозими літала в Єгипет.

Малих з притулку не братиму. Краще забезпечу грошима дітей сестер. У них їх - по двоє

Живу в трикімнатній квартирі в новобудові неподалік від центрального базару. Три роки тому вклала в ремонт 40 тисяч доларів. Хотіла купити котедж, та передумала.

Мама працювала вчителькою англійської, тато - професор-математик. Обоє розумні й талановиті. Дітей у них троє, всі - дівчата, я наймолодша. Не пригадаю, чим ми в дитинстві харчувалися,  пам'ятаю, що бракувало одягу. Подруги кличуть на танці, а я не йду, бо нема чого вдягнути. Раз не витримала і сказала мамі: "То нашо було нас стільки плодити?"

Ще в молодості вирішила - ніяких дітей, тільки кар'єра. Боже, з дітьми я нічого б не мала. Навіть якби відкрила магазини, сиділа б у декреті, прала пелюшки. Ясно, що й квартири такої не купила б, хіба одну-дві кімнати у старому будинку.

Малих із притулку не братиму. Зайвий шум і грюкіт мені вже ні до чого. Краще забезпечу грошима дітей сестер. У них їх - по двоє.

"Танцювати чи дітей няньчити - я вибрала перше. Щедрін (чоловік. - "Країна") був не в захваті, але погодився"

Майя ПЛІСЕЦЬКА, балерина

"А чи достатньо ти людина, що б мати право хотіти дитину?"

Фрідріх Ніцше (1844 - 1900), філософ

"Більшість людей мріють про дітей і не розуміють тих, хто думає інакше. А в мене ніколи не виникало бажання стати батьком. Надто вже велика відповідальність"

Джордж КЛУНІ, актор

"Молодість - чудова річ. Який злочин - витрачати її на дітей!"

Бернард Шоу (1856 - 1950), письменник

"Діти - це постійний страх"

Любов ОРЛОВА (1902-1975), актриса

"Я надто егоїстичний, щоб мати дітей. До того ж у дружини вистачає турбот зі мною"

Крістофер ВОКЕН, актор, 67 років

"Про мене не піклувалися в дитинстві, і сама я цього робити не вмію. Одного разу довелося цілий день доглядати 4-річну дитину. Я так стомилася, це був настільки сильний стрес для мене. Справжнє щастя відчула, коли прийшла мати малюка. Саме тоді я вирішила остаточно: дітей у мене не буде"

Опра ВІНФРІ, телеведуча, 56 років

 

Сейчас вы читаете новость «Ще в молодості вирішила - ніяких дітей, тільки кар'єра». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть