Ексклюзивы
среда, 16 октября 2013 18:07

П'ятниця, 28 червня, 14.32

81-річна Олександра Васютіна готується до марафону з дводобового бігу у Вінницькому парку Дружби народів. На змагання з'їхалися 77 учасників із різних країн.

– Почала бігати 30 років тому, – розповідає російською Олександра Корнилівна. – Працювала кранівницею. Коли вийшла на пенсію, була дуже товста, десь під сотню кілограмів важила. Не могла підніматися сходами. Син сказав: щоб схуднути, треба бігати. Я почала з кілометра- двох, а потім почала брати участь у марафонах.

Жінка не має проблем із тиском, не відчуває болю у спині, добре рухається.

– У Вінниці погано пробігла. Розраховувала не менше доби триматися на дистанції, але вистачило мене тільки на 12 годин, – розповість після марафону. – За два тижні до пробігу не розігріта ввійшла в море, то поболює нога.

Олександра Васютіна бігає щодня – частіше в лісі, ніж на стадіоні.

– Їм небагато і часто, не можу терпіти ковбасу, купую лише домашнє м'ясо й курятину, – каже Олександра Корнилівна.

А в цей час:

– Якби у сучасних ресторанах у меню були картинки з голими дівчатами, я був би постійним клієнтом, – говорить львів'янин Андрій Грабар, 27 років. Разом із другом 29-річним Олегом Романовим розглядають меню французького ресторану ХІХ століття. На картинці напівоголені жінки сидять на колінах огрядних вусанів. Збоку написані назви страв та ціни.

Сотню американських і французьких ресторанних меню виставив у львівському ­Музеї мистецтва давньої книги місцевий ресторатор Вардкес Арзуманян. Колекцію збирав протягом 10 років, більшість меню купив на аукціонах.

– Оформляти меню 100 років тому вважали престижною справою для митців, – каже художник Володимир Костирко, 46 років. – Кожен творив у своєму стилі. Жорж Вілла любив малювати проституток, так і оформив ресторанне меню.

– Кажу: "Не йдіть у річку – втопитеся. І так на ногах ледь тримаєтеся, а у воді зовсім розвезе". Чоловік, на вигляд років 30, лисий і в кольорових шортах до колін, матюкнувся і прямо з берега впав у воду, як бомбу хтось скинув, – розповідає полтавка 23-річна ­Марина Січкар. Відпочиває на міському пляжі №1. – Понад годину спостерігала за ним – не купалася, бо боюся п'яних на воді. Компанія, з якою приїхав, уваги на нього не звертала – далі випивали. Потім чоловік зник. Сказала товаришам, ті рукою махнули. Про товариша згадали о восьмій вечора, коли збиралися додому – побачили на траві мобільний і одяг. Ходили вздовж берега, гукали: "Сє-єрьо-о-га, Сє-є-рьо-о-о-га!" Ніхто не відповідав. Побігли на рятувальну станцію. Кричали на чергових: пірнайте, там людина топиться. Ті собі кричать: буде ранок, поліземо у воду, обладнання немає, щоб поночі по дну ходити.

У суботу о восьмій ранку на Полтавську рятувальну станцію подзвонить хтось, скаже: пірнати не треба. Чоловік увечері повернувся додому в мокрих трусах. Що робив на річці – не пам'ятає.

Що робили у прокуратурі, судах і міліції

Інспектор патрульної служби міліції Михайло Подоляк із міста Трускавець Львівської області врятував 55-річну жінку. 25 червня вона застала свого чоловіка з коханкою, вилізла на підвіконня третього поверху, перехрестилася, крикнула: "Стрибаю!" – і кинулася. ­Михайло спіймав 100-кілограмову жінку. Вона отримала незначні травми. Міліціонер лікує розтягнення зв'язок, а врятована – наслідки алкогольного отруєння.

Вищий спеціалізований суд України звільнив Ігоря Біготського з райцентру Черняхів Житомирської області. Він відсидів 10 місяців за вбивство працівника СБУ 34-річного Юрія Новицького, що сталося в ніч на 28 червня 2009 року. ­Районний та Апеляційний суди області дали Біготському вісім років і чотири місяці в'язниці. Чоловік провини не визнав, казав, що лише побився з Новицьким. Смертельні ушкодження йому завдали інші люди.

Суд повернув справу на додаткове розслідування. У ній є свідчення підлітків, які бачили, як Юрія Новицького в парку б'ють пляшками з-під шампанського троє людей.

Слідчі Миколаївської обласної прокуратури 1 липня виїхали в довготермінове відрядження у райцентр Врадіївка. Розслідуватимуть напад на продавщицю 29-річну Ірину Крашкову. Опівночі 27 червня її побили і зґвалтували. У жінки відірвана губа, у трьох місцях проламаний череп. Підозрюють міліціонерів Євгена Дрижака, Дмитра Поліщука й таксиста Сергія Рябініченка. Двох останніх затримали, Дрижак – на підписці про невиїзд.

– Один із затриманих – справді племінник прокурора Заводського району Миколаєва, – каже Володимир Рудий, начальник слідчого управління прокуратури області.

Напередодні Врадіївський райсуд упродовж 10 год. обирав для затриманих запобіжний захід. Рішення оголосив о третій ночі, коли обурені місцеві жителі почали закидати приміщення суду каміннями, яйцями, перевертати автозак. Людей вгамовувала сотня "беркутівців", які приїхали з Миколаєва.

Gazeta.ua:

Терпець киянам скоро урветься
Ходять чутки, що провладна більшість у Київраді 11 липня хоче зібрати засідання. ­Опозиції про це нічого не відомо.
Депутати забули, що за законом термін їхніх повноважень сплив – вони не мають права ухвалювати рішень. Вихід один: терміново оголосити позачергові вибори в столиці зі строком повноважень до чергових – 2015 року. ­Інакше терпець киянам урветься. ­Вийдуть до міськради і покажуть, що дехто вже засидівся в кабінетах.
Тетяна МЕЛІХОВА, нардеп від "Батьківщини"


Тарифами на газ не керуватимуть із Москви
Україна має зробити все можливе для макси­маль­ного завантаження газотранспортної системи власним газом. ­Сьогодні ми надто дорого платимо за плавучі бурові установки. Але вони поступово окупляться. Це – єдиний вихід із безладу в наших стосунках із Москвою. ­Тільки так станемо менше залежні від транзиту російського газу.
Зараз це нерентабельно. Але шлях диверсифікації треба пройти. Тоді ціни на газ будуть прозорими, як у Європі. І тарифами не керуватимуть із Москви.
В'ячеслав КНЯЖИЦЬКИЙ, екс-посол із особливих доручень з питань енергетичної безпеки Міністерства закордонних справ

Опозиція має дослухатися до Луценка
Опозиція має відмовитись від примі­тивних гасел і виконувати своє завдання – бути альтернативою владі. Дослухатися до зауважень Юрія Луценка, який пропонує окреслити приблизну ­команду і конкретний план дій на вибори 2015 року. Зробити це непросто, але необхідно. Уже зараз бачимо кілька ­колон опо­зиції, тому у подальшому за право визначати порядок ­денний точитиметься жорстка боротьба. Кожна команда намагатиметься просувати своїх людей. Можна уявити лише приблизне коло претендентів на посади.
Головне, щоб опозиція визначилася, чи буде єдиний кандидат у першому турі, та чи буде він узагалі.
Олексій ГАРАНЬ, професор політології Києво-Могилянської академі

 

80000 фізичних осіб-підприємців зареєстровані в Україні, каже Дмитро Ворона, директор Держреєстру підприємців. Також є 23 тис. юридичних осіб

40 українських бізнесменів потрапили до найбільшої відкритої бази даних про власників офшорів Міжнародного консорціуму розслідувальної журналістики. Серед них Дмитро Фірташ, Гарі Корогодський, Борис Ложкін, мер Костянтинівки на Донеччині – Сергій Давидов. Більшість офшорів зареєстровані на Британських Віргінських островах

Сейчас вы читаете новость «П'ятниця, 28 червня, 14.32». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть