середа, 16 жовтня 2013 18:07

П'ятниця, 28 червня, 14.32

81-річна Олександра Васютіна готується до марафону з дводобового бігу у Вінницькому парку Дружби народів. На змагання з'їхалися 77 учасників із різних країн.

– Почала бігати 30 років тому, – розповідає російською Олександра Корнилівна. – Працювала кранівницею. Коли вийшла на пенсію, була дуже товста, десь під сотню кілограмів важила. Не могла підніматися сходами. Син сказав: щоб схуднути, треба бігати. Я почала з кілометра- двох, а потім почала брати участь у марафонах.

Жінка не має проблем із тиском, не відчуває болю у спині, добре рухається.

– У Вінниці погано пробігла. Розраховувала не менше доби триматися на дистанції, але вистачило мене тільки на 12 годин, – розповість після марафону. – За два тижні до пробігу не розігріта ввійшла в море, то поболює нога.

Олександра Васютіна бігає щодня – частіше в лісі, ніж на стадіоні.

– Їм небагато і часто, не можу терпіти ковбасу, купую лише домашнє м'ясо й курятину, – каже Олександра Корнилівна.

А в цей час:

– Якби у сучасних ресторанах у меню були картинки з голими дівчатами, я був би постійним клієнтом, – говорить львів'янин Андрій Грабар, 27 років. Разом із другом 29-річним Олегом Романовим розглядають меню французького ресторану ХІХ століття. На картинці напівоголені жінки сидять на колінах огрядних вусанів. Збоку написані назви страв та ціни.

Сотню американських і французьких ресторанних меню виставив у львівському ­Музеї мистецтва давньої книги місцевий ресторатор Вардкес Арзуманян. Колекцію збирав протягом 10 років, більшість меню купив на аукціонах.

– Оформляти меню 100 років тому вважали престижною справою для митців, – каже художник Володимир Костирко, 46 років. – Кожен творив у своєму стилі. Жорж Вілла любив малювати проституток, так і оформив ресторанне меню.

– Кажу: "Не йдіть у річку – втопитеся. І так на ногах ледь тримаєтеся, а у воді зовсім розвезе". Чоловік, на вигляд років 30, лисий і в кольорових шортах до колін, матюкнувся і прямо з берега впав у воду, як бомбу хтось скинув, – розповідає полтавка 23-річна ­Марина Січкар. Відпочиває на міському пляжі №1. – Понад годину спостерігала за ним – не купалася, бо боюся п'яних на воді. Компанія, з якою приїхав, уваги на нього не звертала – далі випивали. Потім чоловік зник. Сказала товаришам, ті рукою махнули. Про товариша згадали о восьмій вечора, коли збиралися додому – побачили на траві мобільний і одяг. Ходили вздовж берега, гукали: "Сє-єрьо-о-га, Сє-є-рьо-о-о-га!" Ніхто не відповідав. Побігли на рятувальну станцію. Кричали на чергових: пірнайте, там людина топиться. Ті собі кричать: буде ранок, поліземо у воду, обладнання немає, щоб поночі по дну ходити.

У суботу о восьмій ранку на Полтавську рятувальну станцію подзвонить хтось, скаже: пірнати не треба. Чоловік увечері повернувся додому в мокрих трусах. Що робив на річці – не пам'ятає.

Що робили у прокуратурі, судах і міліції

Інспектор патрульної служби міліції Михайло Подоляк із міста Трускавець Львівської області врятував 55-річну жінку. 25 червня вона застала свого чоловіка з коханкою, вилізла на підвіконня третього поверху, перехрестилася, крикнула: "Стрибаю!" – і кинулася. ­Михайло спіймав 100-кілограмову жінку. Вона отримала незначні травми. Міліціонер лікує розтягнення зв'язок, а врятована – наслідки алкогольного отруєння.

Вищий спеціалізований суд України звільнив Ігоря Біготського з райцентру Черняхів Житомирської області. Він відсидів 10 місяців за вбивство працівника СБУ 34-річного Юрія Новицького, що сталося в ніч на 28 червня 2009 року. ­Районний та Апеляційний суди області дали Біготському вісім років і чотири місяці в'язниці. Чоловік провини не визнав, казав, що лише побився з Новицьким. Смертельні ушкодження йому завдали інші люди.

Суд повернув справу на додаткове розслідування. У ній є свідчення підлітків, які бачили, як Юрія Новицького в парку б'ють пляшками з-під шампанського троє людей.

Слідчі Миколаївської обласної прокуратури 1 липня виїхали в довготермінове відрядження у райцентр Врадіївка. Розслідуватимуть напад на продавщицю 29-річну Ірину Крашкову. Опівночі 27 червня її побили і зґвалтували. У жінки відірвана губа, у трьох місцях проламаний череп. Підозрюють міліціонерів Євгена Дрижака, Дмитра Поліщука й таксиста Сергія Рябініченка. Двох останніх затримали, Дрижак – на підписці про невиїзд.

– Один із затриманих – справді племінник прокурора Заводського району Миколаєва, – каже Володимир Рудий, начальник слідчого управління прокуратури області.

Напередодні Врадіївський райсуд упродовж 10 год. обирав для затриманих запобіжний захід. Рішення оголосив о третій ночі, коли обурені місцеві жителі почали закидати приміщення суду каміннями, яйцями, перевертати автозак. Людей вгамовувала сотня "беркутівців", які приїхали з Миколаєва.

Gazeta.ua:

Терпець киянам скоро урветься
Ходять чутки, що провладна більшість у Київраді 11 липня хоче зібрати засідання. ­Опозиції про це нічого не відомо.
Депутати забули, що за законом термін їхніх повноважень сплив – вони не мають права ухвалювати рішень. Вихід один: терміново оголосити позачергові вибори в столиці зі строком повноважень до чергових – 2015 року. ­Інакше терпець киянам урветься. ­Вийдуть до міськради і покажуть, що дехто вже засидівся в кабінетах.
Тетяна МЕЛІХОВА, нардеп від "Батьківщини"


Тарифами на газ не керуватимуть із Москви
Україна має зробити все можливе для макси­маль­ного завантаження газотранспортної системи власним газом. ­Сьогодні ми надто дорого платимо за плавучі бурові установки. Але вони поступово окупляться. Це – єдиний вихід із безладу в наших стосунках із Москвою. ­Тільки так станемо менше залежні від транзиту російського газу.
Зараз це нерентабельно. Але шлях диверсифікації треба пройти. Тоді ціни на газ будуть прозорими, як у Європі. І тарифами не керуватимуть із Москви.
В'ячеслав КНЯЖИЦЬКИЙ, екс-посол із особливих доручень з питань енергетичної безпеки Міністерства закордонних справ

Опозиція має дослухатися до Луценка
Опозиція має відмовитись від примі­тивних гасел і виконувати своє завдання – бути альтернативою владі. Дослухатися до зауважень Юрія Луценка, який пропонує окреслити приблизну ­команду і конкретний план дій на вибори 2015 року. Зробити це непросто, але необхідно. Уже зараз бачимо кілька ­колон опо­зиції, тому у подальшому за право визначати порядок ­денний точитиметься жорстка боротьба. Кожна команда намагатиметься просувати своїх людей. Можна уявити лише приблизне коло претендентів на посади.
Головне, щоб опозиція визначилася, чи буде єдиний кандидат у першому турі, та чи буде він узагалі.
Олексій ГАРАНЬ, професор політології Києво-Могилянської академі

 

80000 фізичних осіб-підприємців зареєстровані в Україні, каже Дмитро Ворона, директор Держреєстру підприємців. Також є 23 тис. юридичних осіб

40 українських бізнесменів потрапили до найбільшої відкритої бази даних про власників офшорів Міжнародного консорціуму розслідувальної журналістики. Серед них Дмитро Фірташ, Гарі Корогодський, Борис Ложкін, мер Костянтинівки на Донеччині – Сергій Давидов. Більшість офшорів зареєстровані на Британських Віргінських островах

Зараз ви читаєте новину «П'ятниця, 28 червня, 14.32». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути