Ексклюзивы
четверг, 11 декабря 2008 19:11

Подарунки сиротам розноситимуть 10 бригад Дідів Морозів

Подарунки сиротам розноситимуть 10 бригад Дідів Морозів

До 31 грудня у черкаських магазинах "Плазма", "Будинок торгівлі", "Екватор" та "Велика кишеня" триває акція "Стань Дідом Морозом для дитини!" Щодня з 12 до 19 год. бажаючі можуть прочитати дитячі листи-прохання, які висять на ялинках. Залежно від фінансових можливостей купити подарунок.

Збір подарунків для дітей-сиріт, інвалідів, позбавлених батьківського піклування започаткувала торік дружина міського голови Черкас Анжела Одарич.

— Торік наш благодійний проект знайшов підтримку в серцях громадян. Люди показали небайдужість і бажання виконати мрію дітей. Цього року ми знову проводимо акцію, — зазначає Анжела Одарич.

На вході до Будинку торгівлі волонтер 20-річна В"ячеслава Ріжкіна чіпляє листівки до штучної ялинки. Поряд стоїть ящик для грошей із прозорого скла. Усередині листівок ліворуч написане ім"я дитини, вік і порядковий номер. Праворуч — назва подарунку. Просять подарувати глобус, спортивну форму, кросівки, чорну молодіжну сумочку й косметичний набір, ялинку, цукерки, карнавальний костюм клоуна або Петрушки, енциклопедії, плеєр, мобільні телефони — із фотокамерою та розкладачки, іноді вказують моделі мобілок, комп"ютер, ноутбук.

— У цьому році по-нормальному хочуть, — розмовляють дві старшокласниці, розглядаючи листівки. — Торік мандарини, цукерки просили.

Більшість людей проходять, не звертаючи уваги на ялинку. Частіше зупиняються жінки. 28-річна Олена Буллер з міського бюро інвентаризації вибрала кілька листівок.

Наташа, 9 років, мріє про ляльку та солодощі, 6-річний Вася просить конструктор, 13-річна Аліна — гімнастичний обруч, — читає Олена. Торік вона також брала участь в акції/ — А куди нести подарунки? — запитує волонтерів. Ті кажуть: туди, де брали листівки.

Пенсіонери пропонують беушні одяг, взуття та іграшки

Волонтер 28-річна Настя Колесник розповідає, що 45-річний чоловік обрав листівку Євгенії, 13 років. Вона просила ліки "Мемоплант" та іграшку.

— Він відразу все купив і приніс, — каже Настя. — За вчора принесли чотири подарунки. Пенсіонери пропонують беушні одяг, взуття та іграшки, але воно в доброму стані. Мама однієї дитини-інваліда запропонувала принести дитячі малюнки й розкласти поряд із ялинкою. Щоб люди бачили, що це реальні діти, а не якась "піраміда". Я думаю, можна й фотографії дітей показати.

24-річний Максим Чуприна приніс ляльку для 7-річної Насті.

— Ми з дружиною приходили в суботу. Торік бачили, що проходить акція, а тепер вирішили й самі щось купити, — зізнається. Настя Колесник ставить подарунок під ялинку.

62-річний Володимир Засядько чекає на доньку, щоб обрала листівку.

— Я без окулярів не бачу, донька почитає. На сімейній раді вирішили, що можемо купити подарунок у межах ста гривень.

Періодично волонтери роздають листівки. У них написано, що в Черкасах проживає 1,5 тис. дітей, до яких Дід Мороз не такий щедрий, як до інших. Це діти без батьків, з обмеженими фізичними можливостями. Соціальний проект триває з 2 по 28 грудня. Телефон оргкомітету, куди можна звернутися: (0472) 71 56 67.

За два тижні організатори зібрали тисячу дитячих бажань. Із 20 грудня подарунки розноситимуть 10 бригад волонтерів, переодягнених у Дідів Морозів та Снігурок.

Сейчас вы читаете новость «Подарунки сиротам розноситимуть 10 бригад Дідів Морозів». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть