понедельник, 08 октября 2012 05:45

"Лівопопулістська політика вичерпала себе"

 

— За всю історію лише одного разу був період, коли Верховна Рада приймала закони, необхідні для держави Україна. Це був початок Незалежності, коли комуністи розгубилися після розпаду Союзу. Потім вони оговталися і створили групу 239 під керівництвом Мороза. Відтоді законів, необхідних для розвитку української держави, парламент не ухвалював, — каже 61-річний Юрій Костенко, лідер Української народної партії. Проводить прес-конференцію у Черкасах. Одягнений у світлу сорочку, темний піджак і джинси.

Називає свою політсилу найбільш українською і відданою державній справі.

— Для правої політичної партії, учасники якої стояли біля витоків державності, найвищою цінністю є Україна, її суверенітет, мова та національні інтереси. На відміну від Об'єднаної опозиції з БЮТом у складі, ми не пропонуємо лівих ідей, на відміну від Королевської, в нас немає ліберальної ідеології. І на відміну від УДАРу, в нас не знайдете суміші цих політичних течій. Ми є правою силою за своєю суттю й політикою.

Політсила входить до об'єднання "Наша Україна". Лідером "нашоукраїнців" є Віктор Ющенко.

— До появи Віктора Андрійовича Україну сприймали крізь призму Росії. За словами Путіна, ми були історичним "нєдоразумєнієм". Тепер усе змінилося. Ющенко щирою розмовою повертає собі довіру патріотичних сил. У Дрогобичі його слова про те, що найбільшою помилкою президентства була Юлія Тимошенко, зала зустріла овацією. Не треба забувати, що тоді в Україні змінилися чотири уряди, два з яких очолювала Тимошенко. 2007 року демократична більшість у парламенті не прийняла жодного закону, спрямованого на розбудову української держави. До президентства Віктора Андрійовича ми мали в законодавстві 268 заборон для малого бізнесу. Тепер їх значно менше. Однак ми хочемо, щоб їх узагалі не було. Дозвільна система має бути такою, як у Європі — підприємець має реєструватися через інтернет і сумлінно сплачувати податки. Держава не повинна обмежувати його в цьому. Суть нашої політики — економічна свобода.

Костенко переконаний, що Україна не має потреби купувати дорогі російські газ та нафту.

— 1994-го ми розробили стратегію переходу наших ТЕЦ із дорогого російського газу на українське вугілля. Робили акцент на відновлювальній енергетиці, використанні потенціалу сільського господарства — маю на увазі паливо із соломи, кукурудзи та соняшнику. Програма схвалена, але в умовах теперішньої антиукраїнської влади вона не працює.

"Наша Україна" пропонує справжню, а не декларативну, підтримку сільгоспвиробника в Україні.

— Ненормальною є ситуація, коли дві третини українських земель належать всіляким агрохолдингам, а лише третина — дрібним фермерам. Ми дожилися до того, що в селах продають турецькі помідори. Хіба за таких обставин оживе українське село? Дрібним одноосібникам треба давати дотації від уряду, кредити, пропонувати високі закупівельні ціни. У державі має бути 80 відсотків власної продукції. Зараз усе навпаки — 80 відсотків становить імпорт.

Костенка засмучує дешевий лівий популізм українських політиків.

— Коли я бачу зафарбовані червоною фарбою українські міста з комуністичними гаслами, мене охоплює сум. Невже 70 років торжества навіжених комуністичних ідей із розстрілами, катівнями і Голодомором не було досить, щоб назавжди розчаруватися в комунізмі? Ліво-популістська політика вичерпала себе, призвела до консервації пострадянської структури економіки та зубожіння населення, — переконаний лідер УНП. — Лише завдяки правим можна вийти зі стану національного приниження.

Безпеку України здатне гарантувати лише НАТО.

— Коли ми не хочемо повторення Тузли, відокремлення Криму і взагалі половини України, то мусимо усвідомити — наше місце в європейській системі колективної безпеки. Ми ставимо собі за мету повернення нашої держави в європейський дім шляхом набуття членства в ЄС та НАТО, — підсумовує керівник Української народної партії.

Сейчас вы читаете новость «"Лівопопулістська політика вичерпала себе"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть