четвер, 19 листопада 2009 18:40

В Ірини Білик на весіллі украли туфлі

Світлана Білик з міста Тальне на Черкащині на своє весілля запросила двоюрідну сестру — співачку Ірину Білик. Одружувалася із на два роки старшим Віталієм Коваленком. Весільний шалаш установили в дворі двоповерхового будинку на вул. Чехова, 7.

— Ні секунди не сумнівалася кликати дружкою її. Хоть вчилася на бухгалтера в дівчачій групі, мала багато подружок, — розказує 45-річна Світлана. Розмовляємо в ігровій залі дитсадка "Казка". Світланині вихованці вкладаються спати у сусідній кімнаті. — Тоді вона ще не була знаменитістю. На свадьбі автографів ніхто не просив.

Родина Біликів походить із села Кумейки Черкаського району. У діда Семена та баби Клави було четверо дітей: Іван, Дмитро, Микола та Ольга. Батько Світлани — Іван працював мотористом на пасажирському судні на Дніпрі. Там познайомився з молодою кухаркою Валентиною. Іринин батько — Микола одружився з сусідкою Галиною Панченко. Переїхали до Києва. Микола працював начальником цеху АНТК ім. Антонова.

Родини часто гостювали одна в одної. У Тальному молодша на шість років Ірина збирала свою компанію: дружила з Віталієм Долінським, Тетяною та Наталею Василенками.

— Ми любили ходити на свята в ліс. Якщо йшли в місто, заходили в тир постріляти. Іра була його фанаткою. Потім з Києва стала привозити гітару. Вони з Доліком на ній вечорами бренькали.

Весілля Світлана пам"ятає добре. На святі виступав місцевий співак Дармограй. Він перший у районі навчився підключати світломузику. 16-річна Ірина Білик до мікрофона не підходила.

— Вона з боярином Сергієм Черепенком з села Тальянок цілувалася, гості їм "гірко" кричали. Боярин Ірі понравився, і вона йому. Його мати потім питала Ірину адресу, я дала. Але до Іри Сергій не приїжджав. Постіснявся, мабуть. Зараз на заробітки в Київ їздить, на стройці працює.

Гості Олександр Пономар та Віталій Ободовський украли в Ірини Білик туфлі. Довго за них торгувалися з боярином. Вторгували кількадесят рублів.

— Кинулися шукати, а туфлів нема. На ранок Іра мала їхати до тітки в Херсон. Сліз було! Ободовський каже, що поклав їх за холодильник у прихожій. А в нас він там не стояв. Хлопці під"їзди поплутали — вкинули у сусідньому в таку саму квартиру. Ледве знайшли.

1988-го Ірина Білик гостювала в сестри майже місяць. Перед цим вступала до Москви в театральний інститут. На іспиті до неї присікався актор Леонід Марков.

— Сказав сестрі, що нічого з Києва сюди поступати. Мовляв, самим росіянам ніде вчитися.

Світлана запам"ятала першу пісню своєї сестри, яку почула по радіо.

— Це була "Кувала зозуля." Я тоді мало не розплакалася, сентиментальною була. На її концертах у палаці "Україна" завжди плакала. Не понімала, як це інші люди можуть спокойно її слухати. Зараз рідко спілкуємося. Лише коли Іра в гості запросить або подзвонить. Часто дарує мені різні дорогі речі — годинник, вечірні плаття. От тільки де їх одягати в Тальному?

До Іри Сергій не приїжджав. Постіснявся, мабуть

Із родиною Ірина спілкується російською.

— Тільки з моїм сином Серьожею говорить українською. Він у Львові навчається.

Чоловік Світлани працює водієм пожежного автомобіля Тальнівського комбінату хлібопродуктів.

Із Тарасом Чорноволом ходили купатися на річку

Класним керівником Світлани Коваленко була сестра В"ячеслава Чорновола — Валентина Михайлівна.

— Вона часто приїздила з племінником Тарасом. Ми з ним однолітки. Ходили разом на Гірський Тікич купатися. Від наших хлопців відрізнявся тим, що вихований був. Через брата Валентину Максимівну не хтіли брати на роботу в Звенигородському районі, звідки вона родом. А в Тальному начальник відділу освіти Андрій Царюк відправив її в найкращу школу міста. Валентина Максимівна завжди ходила в синій спідниці та жовтій кофті. До неї раз на місяць кагебісти на уроки приходили. Потім чекали після школи на дворі, то вона тікала стежкою понад берегом.

Зараз ви читаєте новину «В Ірини Білик на весіллі украли туфлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути