4 години тому у Севастополі затримали активістів кампанії "Помста за розкол країни" Або "Колєсніченко бреше..." ФОТО

В Севастополі міліція затримала 5-х активістів кампанії "Помста за розкол країни", які роздавали в місті російськомовні листівки із закликом не голосувати за Партію регіонів та кандидата від цієї партії в одномандатному мажоритарному окрузі № 225 Вадима Колесніченка – автора законопроекту "Про засади державної мовної політики"

Причиною затримання працівники міліції назвали відсутність повідомлення до місцевих органів влади про проведення мирного заходу.
Аргументи активістів про те, що вони не проводять акцію, а право на поширення інформації їм гарантує Конституція України, севастопольську міліцію не переконали і активістів було доставлено до Ленінського райвідділу міліції.

Затримані: Свєжєнцев Максим, Корольов Дмитро, Копил Руслан, Чепура Катерина, Шивала Юрій.

Правоохоронці збираються довести, що поширення листівок є акцією і провести судове засідання прямо в приміщенні райвідділку для чого туди невдовзі має приїхати суддя. Також активістів звинувачують у поширенні передвиборчої агітації.

Про це повідомила представник громадянського руху "Відсіч" Катерина Чепура, яка приймала участь у акції.
Вона розповіла, що перед акцією місцеві активісти повідомили, що "про майбутню подію вже знає СБУ".
"Коли зібралися, до нас підійшли працівники правоохоронних органів і переписали наші дані, потім вони пішли", - уточнила Чепура."Ми роздавали листівки 10 хв. Потім підїхали два авто - міліцейське і цивільне. Вискочили 8-9 осіб, які хапали нас за руки, і запхали в бобік", - зазначила активістка.П'ятьох активістів відвезли у Ленінський відділ міліції міста Севастополя."Кричали, що забирають для встановлення особи, але коли приїхали сюди, нам інкримінували незаконне поширення предвибоорчкої агітації", - уточнила Чепура. Вона також розповіла, що до відділку під'їхали правозахисники та адвокати, але "їх до затриманих не пускають"."Написали, що нас затримали о 19:30, хоча затримали о 18:30. Годину собі додали", - додала Чепура.

Інформацію про це поширюють у соціальних мережах.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі