Ви нарешті його полюбите: найкращий рецепт гарбузового супа
Обираючи гарбуз, шукайте яскраві за кольором м'якоті сорти – що яскравіший колір, то смачніший овоч
В осінньо-зимовий сезон я досить часто дегустую супи з гарбуза. І мене завжди накриває нестримним потоком солодкого смаку, що, звичайно, дещо заважає в гарбузовому супі. Та все ж одного разу мені вдалося знайти найсмачніший рецепт цієї страви, яким я із особливим задоволенням ділюся з вами.
Але спочатку поради щодо вибору гарбуза:
– беріть яскраві за кольором м'якоті сорти – що яскравіше, то смачніше;
– аналогічно і за смаком спробуйте сирий гарбуз, і ви відразу зрозумієте його характеристики;
– найбільше мені подобаються довгасті сорти та ромашка, мускат;
– рекомендую також спробувати фреш з гарбуза – він дещо схожий на морквяний, але має більш витончений смак.
Інгредієнти
• 600-700 г печеного гарбуза з чебрецем
• 100 г цибулі
• 300 г консервованих томатів у власному соку пелаті
• 20 г жовтої пасти каррі або суха суміш
• гарбузове насіння, гарбузова олія
• олія для смажіння і запікання
Приготування
Очистіть гарбуз, наріжте на довільні шматки, скропіть оливковою олією і посипте сіллю. Також за бажанням додайте свіжі гілочки чебрецю. Запікайте в духовій шафі під фольгою або в рукаві протягом 30 хвилин за температури 200°С. Потім я відкриваю і ще хвилин 10 підсушую гарбуз.
Взимку я використову томати пелаті, але якщо є свіжі – то треба їх узяти вдвічі більше і попередньо бланшувати
Взимку я використову томати пелаті, але якщо є свіжі – то треба їх узяти вдвічі більше і попередньо бланшувати, щоб зняти шкірку.
Наріжте цибулю. На середньому вогні обсмажте до легкого рум'янцю, додайте томати і протушкуйте ще хвилин 10. Далі додаю запечений гарбуз, навіть з рідиною, якщо є на деці, додаю овочевий бульйон або воду, доводжу до кипіння і занурувальним блендером перетворюю все у пюре. Водою регулюю бажану густоту.
Додайте сіль і пасту каррі. Подавайте страву гарячою, поливши гарбузовою олією та посипавши трохи підсушеним гарбузовим насінням.
До речі, можна також додавати кокосові вершки – як прикрасу або для урізноманітнення смаку вже під час подачі страви. Також цей рецепт підійде на Великий піст. Смакуйте із задоволенням!
Коментарі