Вікенд у Мексиці. Готуємо чилі кон карне для всієї родини
Я додавав чорний шоколад, як має бути в оригіналі, але можна обійтись і без нього, якщо ви не любите поєднання гострого та солодкого
Чилі кон карне - мексиканська класика. Дуже смачно та гостренько! Я дам вам насправді зігріваючи і багатий на спеції рецепт, вихід великий та нестрашно готувати. Обіцяю: така страва приємно потішить вас і вашу родину!
Інгредієнти
• олія для смаження
• 2 великі цибулини
• 1 головка часнику
• 1 стік зеленої селери
• 500 г яловичого фаршу
• 175 г сухого червоного вина
• 300 г насиченого бульйону
• 1 столова ложка ворчестер
• 2 столові ложки меду
• 2 червоних солодких перці
• 800 г томати у власному соку
• 1 ст. ложка копченої паприки
• 3 ч ложки кумін (зіра)
• 2 ч ложки коріандр
• 2 ч л сухий імбір (можна свіжий)
• свіжий перець чилі
• 2 ч л орегано сухий
• сухий чилі, за бажанням
• сіль та чорний мелений перець
• я додав ще 2 палички кориці (мій особистий вибір)
• 3 шт свіжий томат
• 2 великі банки по 400 г консервованої червоної квасолі
• чорний шоколад 30г
• пучок кінзи
• рис та сметана при подачі
• плюс начос
Приготування
Цибулю ріжу кубиком та обсмажую на олії, додаю кубиком порізане стебло селери, ще обсмажую, і потім додаю посічений часник.
Яловичий фарш роблю з лопатки і додаю у пательню, обсмажую добре і тільки після цього додаю вино
Вино повинно закипіти, додаю бульон - краще яловичий, звісно, консервовані томати, порізаний дрібно перець, сіль і тушкую з пів години.
Всі спеції краще попередньо прогріти і подрібнити у ступці
Далі додаю спеції - краще попередньо їх прогріти і подрібнити у ступці перед готуванням, навіть чебрець додав, гострий перець та ворчестер. Ще тушкую на повільному вогні хвилин 45.
Наприкінці додаю готову квасолю, пробую на сіль і бажану гостроту, додаю ще за необхідності, і тушкую з квасолею 15 хвилин.
І все - готово!
Я ще додавав чорний шоколад, як має бути в оригіналі, але чомусь це мене не дуже вразило, можливо краще й без нього, але це вже мої забаганки. Гарно смакує з куркою та зеленою цибулею, сметаною і паровим рисом або начос.
Коментарі