Впорається навіть дитина: готуємо солодкий "мавпячий хліб"

Він легко розділяється на шматочки, тож стане відмінним частуванням для компанії або великої родини

Мавпячий хліб - відома американська солодка випічка. Це пиріг, що складається зі шматочків дріжджового тіста, посипаних корицею та з маслянистим соусом. Хліб часто подають на сніданок, як частування на урочистостях, а також на ярмарках та фестивалях. Часто тісто готують на кефірі або сироватці, мені сподобався варіант на молоці.

Тісто

• 200 г молока

• 85 г масла 82.5%

• 2 яйця

• 500-550 г сильного борошна (Caputo Rosso або Зернарі Селект)

• 11 г сухих дріжджів або 30 г свіжих

• 50 г цукру

• дрібка солі

Спеції та масло

• 125 г масла 82.5%

• 1 ст. л. кориці

• 1 ч. л. меленого імбирю

• 0,5 ч. л. меленого мускатного горіху

• 150 г цукру

• 50 г насіння соняшнику

• 100 г волоських горіхів

• 150 г лохини та журавлини

• солона карамель

Приготування

Замішуємо тісто: в теплому молоці розчиняємо цукор, додаємо дріжджі і даємо їм активуватись. Далі додаю яйця, розтоплене тепле масло, перемішую і замішую тісто. Даю йому підійти, обмішую його, формую маленьки кульки.

Окремо розтоплюю вершкове масло - тільки трішки, так щоб воно було ледь тепле.

Цукор змішую зі спеціями і додаю насіння соняшнику.

Обвалюю кульки у маслі і одразу кидаю у суміш спецій з цукром і складаю у форму для кексу (щоб отвір був - тісто має пропектися). Пересипаю тісто періодично горіхами і лохиною - їх можна замінити на те, що є у вас.

Даю тісту піднятись у 2.5-3 рази і випікаю при 175 градусах приблизно 40 хвилин. Перевіряйте готовність тіста деревʼяною шпажкою.

Поки тісто готується, готую карамель. Готовий "хліб" виймаю з духовки, даю трішки постояти, потім перегортаю і добре поливаю карамеллю - це просто неймовірно смачно!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі