Найкращим у "Динамо" був Луческу

Ставка "Шахтаря" на бразильців уже безперспективна

У двох матчах Ліги чемпіонів за участі українських команд було помітно роботу тренерів. Для "Шахтаря" це не перший такий провал, коли команда безвольно опускає руки. Так було з "Інтером", так було із "Боруссією". Видно недопрацювання тренера. У міжсезоння він відмовився від підсилення складу і тепер пожинає плоди. Помітив, що в жодному з європейських клубів немає такого засилля бразильців, як у "Шахтарі". Максимум – два-три. Бо більша кількість створює проблеми. У матчах проти дисциплінованих команд – італійців, німців - "Шахтар" розвалюється. Нація не бійцівська. Щось я не пригадую бразильських боксерів. Можна мати бразильців із українським паспортом, але менталітет народу не зміниш. Українці – інша річ. Ми агресивні від природи, ми жили серед таких сусідів, що неагресивним бути не можна.

Я завжди стежив за поведінкою Луческу. Вчора в Барселоні саме він був найкращим, хоча на поле не виходив. Румун уміє тримати команду в тонусі. Будь-кого з гравців може поставити на місце. Йому подобається цей виклик. Це в "Шахтарі" він мав теплу ванну, грошовитого президента, любов фанатів і ветеранів. У Києві нічого цього немає. Тому навіть у настільки критичній кадровій ситуації ні Луческу, ні "Динамо" не опускають рук. Я вчора бачив розгублені обличчя каталонських зірок. Вони не розуміли, що відбувається. Мессі не міг повірити, що знайдеться воротар, який зможе парирувати такий божевільний удар зі штрафного.

Звісно, Нещерет видав зірковий матч. Чудово зіграв Буяльський, дуже дисципліновано – Жерсон Родрігеш. Непогано виглядав Циганков. Єдиний, хто випадав із команди – Супряга. Заслужено отримав найнижчу оцінку в команді. Луческу намагається зробити із нього другого Луіса Адріану, але футбольні здібності в обох дуже різні.

Коронавірусна криза відкрила очі багатьом президентам і тренерам. Виявляється, в нас є багато невикористаних кадрових резервів. Молоді, однозначно, треба більше довіряти. Я не впевнений, що тепер Бущан легко поверне собі місце в основному складі. В кожній команді є такі приклади. Тому необов'язково возити з команди в команду 35-річних пенсіонерів, яких крім грошей нічого не цікавить. Сміливіше довіряйте молоді, і вона не підведе.

Поразка "Динамо" від "Барселони" виглядала краще, ніж перемога "Шахтаря" над "Реалом"

Вчорашня поразка "Динамо" від "Барселони" виглядала краще, ніж перемога "Шахтаря" над "Реалом". Бо "Реал" вийшов розслаблений, футболісти думали обіграти суперника в півноги.

Натомість "Барселона" з першої хвилини грала на повному серйозі з усіма своїми "зірками". І нічого не могла вдіяти. Для мене ця гра дуже оптимістична. Нагадує сезони 1995-1999 років. Коли від похмурості й безпросвітності початку 90-х барометр пішов до ясної погоди. І далі буде лише краще.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі