вівторок, 03 листопада 2020 22:22

Чому "Боруссія" розтерзала "Шахтар"

Чому "Боруссія" розтерзала "Шахтар"
Луїш Каштру провалив матч. Фото: ФК "Шахтар".

У 3 турі Ліги чемпіонів "Шахтар" розгромно поступився "Боруссії" Менхенгладбах – 0:6. Що потрібно знати про матч?

"Шахтар" зламався після першого пропущеного голу. Після швидкого пропущеного голу "гірники" не знали, що їм робити на полі. Плану Б у команди не було. Потрібно було щось змінювати, але підопічні Луїша Каштру не були готові до цього.

Високий пресинг знищив "гірників". Німецька команда із перших хвилин високо зустрічала суперника, не давала розігрувати м'яч біля власних воріт. "Шахтар" не був готовий до такої гри. Футболісти господарів багато індивідуально та позиційно помилялися. Ніяких контраргументів проти такої гри суперника "гірники" не змогли знайти.

Каштру провалив матч. Наставник "Шахтаря" помилився тактично. Його команда виглядала однобокою та безхарактерною. Португальський тренер не вгадав зі складом. Окремі гравці просто провалили матч. У Каштру вже був вибір складу, але він знову довірився тим, хто грав у попередніх матчах проти "Реала" та "Інтера".

"Шахтаря" беззубо зіграв в атаці. За весь матч господарі поля створили тільки один реальний момент, коли Тете вийшов на ворота суперника після рикошету, але не зміг переграти Янна Зоммера. Тайсон зовсім загубився на позиції центрфорварда. Бразильця постійно тягнуло в глибину поля. Слабкий матч провели Марлос та Тете, які мали щільну опіку від суперника. У "Шахтаря" не вдавалися ні позиційні атаки, ні контратаки.

Каштру не варто йти у відставку

Молоді футболісти підвели "гірників". Герой минулого туру Ліги чемпіонів Анатолій Трубін не виручав. Антигероєм матчу став Валерій Бонадр, який записав на свій рахунок автогол та в інших гольових епізодах програв свою боротьбу. Віктор Корнієнко програв дуже багато на своєму фланзі та був неефективним у атаці. Маркос Антоніо нічого не зміг протиставити супернику у середині поля.

Матч проти "Баєра" врятував "Шахтар" ще від більшої ганьби. Після 60 хвилини гри тем гри у матчі зовсім упав. Команди відверто догравали матч. Гості відмовилися від всієї активності та просто перепасовувати м'яч між собою. На "Боруссію" у суботу чекає важливий матч бундесліги проти "Баєра", тому вони думками вже були там.

Каштру не варто йти у відставку. Звичайно, що поразка дуже неприємна та болюча для "Шахтаря", але на цьому життя не завершується. "Гірники" мають 4 очки у трьох матчах. Уся боротьба за вихід із групи Ліги чемпіонів та Лігу Європи ще попереду. Після паузи на матчі збірних Каштру має всі можливості покращити гру своєї команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи відбудеться матч "Барселона" - "Динамо"

Наступну гру у Лізі чемпіонів "Шахтар" проведе 25 листопада проти "Боруссії" в гостях.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Боруссія" розтерзала "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути