вівторок, 03 листопада 2020 06:11

Що треба знати про гравця, який стане для "Шахтаря" діамантовим

Що треба знати про гравця, який стане для "Шахтаря" діамантовим
Віктор Корнієнко проводить перший повноцінний сезону у "Шахтарі". Фото: ФК "Шахтар"

21-річний Віктор Корнієнко зміг стати основним гравцем "Шахтаря" у поточному сезоні та отримав дебютний виклик у збірну України. Що потрібно знати про гравця?

Пройшов всі щаблі системи "Шахтаря". Корнієнко – вихованець полтавського футболу. У 2016 році перебрався до "Шахтаря", де пройшов всі щаблі юнацьких та молодіжних команд. В тому числі виступав за Ю-17/21. Грав два сезони у Юнацькій Лізі УЄФА.

Набув досвіду у "Маріуполі". Сезон 2019/20 провів в оренді виступаючи за "Маріуполь". Отримав перший серйозний досвід дорослого футболу. У азовській команді нічим особливо не вирізнявся.

Виграв Кубок світу. У 2019 році виграв молодіжний Кубок світу. На турнірі у Польщі був основним лівим лотералем команди Олександра Петракова. Провів всі 7 матчів на турнірі, в яких тільки один не дограв до завершення.

Допомогла травма Ісмаїілі. Отримав шанс у першій команді "Шахтаря" завдяки травмі Ісмаїлі. Бразилець eшкодив хрестоподібні зв'язки коліна у березні та вибув на 7-8 місяців. "Гірники" не захотіли посилювати позицію лівого захисника, а повернули з оренди Корнієнка. Потенційною заміною Ісмаїлі вважався Маркіньйос Сіпріано, але Корнієнко зміг у нього виграти конкуренцію.

Потенційною заміною Ісмаїлі вважався Маркіньйос Сіпріано, але Корнієнко зміг у нього виграти конкуренцію.

Має перспективи стати основним гравцем "Шахтаря". Ісмаїлі на початку січня виповниться 31 рік. Він після важкої травми. Не зрозуміло, чи зможе повернути свою найкращу ігрову форму та швидкісні якості. Корнієнко – молодий, перспективний та вже довів, що може грати за першу команду.

Сильні та слабкі сторони. Головна чеснота Корнієнка – швидкість. Він здатен грати, як у схемі із 4 захисниками, так і одному відповідати за весь фланг. У футболіста відчувається характер, внутрішній стержень, який допомагає йому на полі бути непоступливим. Доволі надійний в обороні. З мінусів – слабка техніка, робота із м'ячем. Потрібно працювати над якістю флангових передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реал" хоче придбати захисника "Шахтаря"

Наступний свій матч "Шахтар" проведе 3 жовтня проти "Боруссії" Менхенгладбах. Початок гри – о 19:55.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про гравця, який стане для "Шахтаря" діамантовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути