четвер, 05 листопада 2020 00:18

Чому "Динамо" програло "Барселоні"

Чому "Динамо" програло "Барселоні"
Владислав Супряга став головним антигероєм матчу. Фото: ФК "Динамо" Київ

У 3 турі Ліги чемпіонів "Барселона" перемогла "Динамо" на "Ноу Камп" - 2:1. Що потрібно знати про матч?

Рональд Куман прагнув розгрому. Наставник "Барселони" виставив найбільш зірковий склад команди. Вперше після травми зіграв основний воротар Марк-Андре тер Штеген. Куман прагнув грати виключно на атаку, тому на полі знайшлося місце тільки одному центральному захиснику - Жерару Піке.

Мірчу Луческу здивував складом. Румунський наставник довірив місце на лівому фланзі захисту "Динамо" Артему Шабанову, який не зіграв у поточному сезоні жодної хвилини. Провідний футболіст "основи" Карлос Де Пена розпочав гру із лави запасних.

"Барселона" заспокоїлася після забитого голу. На перших хвилинах "Барселона" повністю домінувала на полі та затисла гостей у їх штрафному майданчику. Команда Луческу не змогла витримати стартового натиску та пропустила гол. Після цього господарі поля заспокоїлися та дозволили динамівцям вирівняти гру та навіть проводити свої атаки.

"Динамо" не вистачало Сергія Сидорчука. "Барселона" за потреби доволі легко притискала "Динамо" до власних воріт. Центральні півзахисники киян не могли створювати супротив супернику. В такій ситуації дуже доречним був би капітан команди Сидорчук, який пропускав матч на "Ноу Камп" через дискваліфікацію.

18-річний голкіпер "Динамо" провів доволі сильний матч

Атсу Фаті створював найбільше проблем для "Динамо". 18-річний лівий вінгер "Барселони" створював небезпеку на своєму фланзі завдяки швидкісним та індивідувідуальним діям. Томаш Кендзьора не завжди справлявся зі своїм візаві. Після заміни Фаті киянам стало простіше у обороні.

Руслан Нещерет не підвів. 18-річний голкіпер "Динамо" провів доволі сильний матч. Нещерет був близький до того, що відбити пенальті від Мессі. Відверто виручав в окремих епізодах. Жодної його провини у пропущених м'ячах не має.

Луческу використав слабкі сторони "Барселони". Флангові захисники господарів поля Сержиньйо Дест та Хорді Альба відверто загравалися, не завжди встигали повертатися в захист. Це використовували Жерсон Родрігес та Віктор Циганков, які встигли відпрацьовувати у захисті та проводити швидкі атаки.

Флангові захисники господарів поля відверто загравалися, не завжди встигали повертатися в захист

"Динамо" заслужило на забитий гол. Воротар "Барселони" тер Штеген виграв двічі дуелі після виходу сам на сам Владислава Супряги. Парирував удар головою із близької відстані від Віталія Буяльського. Але нічого не зміг зробити із добиванням Віктора Циганкова. Відсутність одного із центральних захисників "Барселони" давало "Динамо" шанси проводити свої гострі атаки.

"Барселона" дала можливість "Динамо" зберегти обличчя. Знекровлена команда Луческу не викликала ніякої мотивації у зіркових гравців "Барселони". Вони покинули грати відразу після швидкого забитого голу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Боруссія" розтерзала "Шахтар"

Наступний матч у Лізі чемпіонів "Динамо" проведе 24 листопада проти "Барселони" у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" програло "Барселоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути