середа, 21 жовтня 2020 22:11

"Шахтар" сенсаційно переміг "Реал" у Мадриді

"Шахтар" сенсаційно переміг "Реал" у Мадриді
Луїш Каштру переграв Зінедіна Зідана. Фото: ФК "Шахтар".

У 1 турі Ліги чемпіонів "Шахтар" у гостях переміг "Реал" - 3:2. Що потрібно знати про матч?

Команди грали не в оптимальних складах. "Шахтар" через коронавірус та травми не зміг розраховувати на десять гравців . "Реал" поберіг капітана Серхіо Рамоса на матч чемпіонату проти "Барселони" найближчих вихідних. Карім Бензема, Вінісіус, Тоні Кросс залишилися у запасі.

Тренер "Шахтаря" Луїш Каштру шокував опонента - Зінедіна Зідана. "Гірники" при втраті м'ячі відразу сідали за лінію м'яча, вибудовуючи три лінії оборони. Гості робили ставки на швидкі контратаки. "Реал" впирався у кількісну оборону гостей. Збився на навісні та прострільні передачі у боротьбу, які не несли ніякої небезпеки. Пресинг від господарів не мав ефекту.

"Реалу" не вистачало мотивації. Господарі не сумнівалися у власній перемозі

"Реалу" не вистачало мотивації. Господарі не сумнівалися у власній перемозі. Зневажливе ставлення до суперника було покаране.

Відсутність Тайсона пішла на користь "Шахтарю". Покращилася командна гра. Ніхто не зловживав індивідуальними діями. Інший лідер "Шахтаря", Марлос, не реалізував вихід сам на сам із Тібо Куртуа та "привіз" другий гол у свої ворота. Роль лідерів на себе взяли Манор Соломон та Тете, які завдяки своїй швидкості розривали оборону суперника.

Захист "Реала" провалився. Центральні захисники Мілітао та Варан регулярно помилялися позиційно, пропускаючи на вільний простір гравців суперника. Марсело та Менді на флангах оборони були не ефективними в атаці та помилялися у захисті.

Роль лідерів на себе взяли Манор Соломон та Тете

Воротар Тібо Куртуа врятував "Реал" від повної ганьби. Бельгійський воротар, попри пропущені три м'ячі, став одним із героїв матчу. Куртуа декілька разів рятував господарів у безнадійних ситуаціях.

VAR допоміг "Шахтарю" перемогти. На останній секундах гри "Реал" зрівняв рахунок. Але суддя із Сербії Серджан Йованович зафіксував офсайд у Вінісіуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" незмінно отримує від "Реала" чотири м'ячі

Наступний свій матч "Шахтар" у Лізі чемпіонів проведе 27 жовтня, вівторок, проти італійського "Інтера". Матч відбудеться у Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" сенсаційно переміг "Реал" у Мадриді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути