Ексклюзиви
середа, 04 листопада 2020 09:45

"Динамо" перемагало "Барселону" вдесятьох

"Динамо" перемагало "Барселону" вдесятьох
Партнери вітають Андрія Шевченка із хет-триком на "Камп Ноу". Фото Рейтер

Сьогодні київське "Динамо" знову зустрінеться з "Барселоною" в третьому турі Ліги чемпіонів. Згадуємо попередні зустрічі команд.

Як не дивно, обидва колективи майже не зустрічалися в часи СРСР. Перша зустріч відбулася в останній рік існування Союзу – в 1991 у чвертьфіналі Кубка кубків. Стартова гра в Києві виявилася напруженою. "Динамо" поступалося – 0:1, потім 1:3. За 8 хв. до кінця зустрічі Саленко реалізував пенальті й у киян з'явився шанс урятувати гру, однак не судилося – 2:3.

У повторній зустрічі кияни намагалися врятувати двобій. І були близькі до цього після голу Юрана на 69-й хвилині. Треба було забивати ще один і динамівці пішли на штурм воріт "Барси". Однак пропустили контратаку й Амор зрівняв рахунок – 1:1.

Наступного року в групі Ліги чемпіонів боротьби не вийшло – 0:2 і 0:3.
Прогрес намітився з появою тренера Михайла Фоменка 1993-го. Кияни несподівано перемогли каталонський клуб у Києві – 3:1. Більшість часу динамівці грали вдесятьох після вилучення Мізіна.

Шкода тільки, що в Барселоні підопічні Кройфа взяли переконливий реванш. Не допоміг навіть і супергол Реброва – 1:4.

А 1997 року сталася найбільш знаменита зустріч команд. У групі ЛЧ "Динамо" не просто знищило підопічних Луї Ван Гала, а безжалісно потопталося по них – 3:0 і 4:0. У повторній зустрічі Андрій Шевченко зробив хет-трик.

Останнє протистояння команд відбулося 11 років тому за тренера Газзаєва. Валерієві Георгійовичу було далеко до Фоменка й Лобановського – 0:2 і 1:2. Хоча повторна зустріч була нічийною до 86-ї хвилини, коли Мессі реалізував штрафний. Кияни посіли останнє місце в групі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський: "Ми закономірно обіграли "Барселону"

Всього колективи зіграли між собою 10 матчів: 6 перемог у каталонців, 3 – в українців і одна нічия. Різниця м'ячів – 15:18 не на нашу користь.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" перемагало "Барселону" вдесятьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути