Місце молоді

"Політика - це цілеспрямована діяльність у галузі взаємовідносин між різними суспільними групами, державами й народами, пов'язана із боротьбою за здобуття або утримання державної влади як знаряддя регулювання і формування цих стосунків",-так говорить Вікіпедія. Іншими словами – це мистецтво керування державою. Досить двозначне формулювання,яке не так просто зрозуміти звичайній людині,яка ніколи особливо не заглиблювалась у процес,який супроводжує на кожному кроці її життя і кожної країни вцілому. Ще 200 років тому молоді люди не мали впливу на вирішення проблем своєї держави. Проте ішли роки,змінювалось суспільство:дорослішало,розвивалось,росло,і врешті-решт дійшли до важливого періоду-двадцять першого століття,коли ніби є свобода слова,демократія,вважається за потрібне спілкуватися з молодими людьми,для яких власне і будується країна.. Ти чи насправді думка молоді така важлива для людей,які керують чи допомагають керувати Україною?! Мабуть,поки що ні. Але тільки поки що,тому що з кожним роком у молодшого покоління збільшується прагнення зробити щось добре для свого народу. Нехай невідомо що,але чого вартує саме бажання?!

Є низка чинників,які зумовили створення різнотечійних молодіжних,але морально зрілих, угрупувань. Перший і найголовніший-це боротьба з режимом,який склався на території України. (Далі говоритиму тільки про нашу державу і молодь,яка намагається врятувати себе і своїх нащадків від зникнення на мапі світу однієї з найбільших і найдавніших країн світу ) Молоді люди бачать несправедливість,і тому відчайдушно кидаються в бій,не бояться наслідків,які,можливо,не найкращим чином відіб'ються на самих активістах. Для підтвердження можна згадати цьогорічні події біля Українського дому-голодування студентів,які не погодилися із законом "Про статус регіональних мов". Це був величезний ризик для здоров'я людей. Вони це розуміли,але не злякалися вийти на вулицю і показати своє невдоволення,відстояти свій вибір. Так,їм не вдалося змінити рішення В.Р,,проте вони показали те,що можна і необхідно боротися за свої права,навіть якщо сили не рівні. Ключовим моментом в ході історії України є події 2004 року. "Помаранчева революція". Мандарини. Гринджоли. Віктор Ющенко. Юлія Тимошенко. Але найголовнішими у цьому переліку є люди,і безсумнівно,велику роль у перемозі демократії відіграла саме молодь,яка не продалась за 100 гривень,і не проголосувала за крах країни,не скоїла самогубства. Виникає питання:чому в 2010 зробили інакший вибір? Мабуть,через жадібність номенклатури,яка просто-напросто забула про українців через внутрішні відносини один з одним.

Які зараз відносини молоді з політикою? Досить товариські. Починаючи з кінця двадцятого століття,на території України. ВМГО "Спілка молодих державних службовців України", "Спілка Української Молоді в Україні", "Українська спілка молодих депутатів", "Національний альянс", "Демократичний альянс" ,і це не повний перелік. У кожного угрупування є свої власні погляди,особливості в програмі,та спільним є пунктик про справжню незалежність України. Не на папері,а на справах. А чи молодь і політика одне ціле? В ідеалі-так,на практиці-ні. На жаль,немає такої програми,яка б змусила комп'ютери вископосадовців не глючити, працювати без збоїв і ефективно з більш прогресивними елементами. Через п'ять років ми побачимо переродження парламенту,різних політичних організацій завдяки діяльності молодого свідомого покоління,яке розуміє,що хоче,і знає,як це зробити. Тож майбутнє залежить від нас,і тільки від нас.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі