середа, 11 липня 2007 18:54

Стати прем"єром Тоні Блеру допоміг туалет

Нещодавно 52-річна Шері Блер, дружина колишнього прем"єр-міністра Великої Британії Тоні Блера, 54 роки, розповіла, як він освідчився їй в коханні. Тоні запропонував вийти за нього заміж, коли Шері стояла на колінах і чистила унітаз. Жінка сказала, що це було дуже романтично.

Із туалетом пов"язаний інший епізод у житті Блера. Він, можливо, визначив його політичну кар"єру. Цю історію розповів у книзі своїх мемуарів Алістер Кемпбелл. Він був прес-секретарем Блера протягом десяти років. Після відставки шефа поспішив видати спогади.

1994 року перед парламентськими виборами лейбористська партія обирала свого лідера. Кандидатури було дві — Тоні Блер і Гордон Браун, колишній і нинішній прем"єри.

Щоб обрати єдиного кандидата, керівництво лейбористів зустрілося в Единбурзі. Під час обговорення думки розділилися — обох кандидатів підтримувала рівна кількість людей.

В якийсь момент Браун вийшов із кімнати. Його довгий час не було, і Блер навіть почав підозрювати, чи не утік його суперник. Аж раптом отримав від Брауна телефонний дзвінок. Той телефонував із туалету на другому поверсі. Казав, що закрив двері й не може вийти.  Просив допомогти.

Блер швидко піднявся сходами, але не відразу випустив колегу. Сказав, що він сидітиме в туалеті, доки не підтримає його кандидатуру. Браун оцінив жарт і погодився. Але за умови, що йому дістанеться посада міністра фінансів, а згодом і крісло глави уряду.

Так, згідно з версією Кемпбелла, Блер став єдиним кандидатом від партії і згодом переміг на виборах. Чи був такий епізод насправді, точно невідомо. Однак політична кар"єра Гордона Брауна склалася саме так.

Зараз ви читаєте новину «Стати прем"єром Тоні Блеру допоміг туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути