понеділок, 19 лютого 2007 15:48

Посадили на 5 років за заперечення Голокосту

Суд німецького міста Майнхайм засудив 67-річного Ернста Цюнделя за заперечення Голокосту. За ґратами чоловік проведе п"ять років. Він видав книгу "Чи насправді померли шість мільйонів євреїв?". Цюндель також упорядкував сайт, на якому з"являлися матеріали нацистського змісту.

У березні 2005 року Канада, де працював чоловік, видала його Німеччині. Тоді ж розпочався судовий процес. Цюндель хотів захищатися сам. Але йому призначили жінку-адвоката. Згодом її довелося звільнити, бо вона фанатично перейнялася ідеями Цюнделя. Під час своєї промови адвокат теж поставила під сумнів масове знищення євреїв.

Сам він вимагав від суду створення незалежної комісії з вивчення історії Голокосту. Пообіцяв, що публічно вибачиться перед усіма євреями та іншими жертвами нацизму. Однак це станеться лише після того, коли йому доведуть факт знищення євреїв у газових камерах.

Цюндель — відома фігура в антисемітському русі. Його портрет висів за спиною президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада під час конференції у Тегерані. Той закликав тоді знищити Ізраїль.

Кримінальна відповідальність за заперечення Голокосту існує в 11 країнах. Рік тому до в"язниці потрапив британський історик Девід Ірвінґ та французький професор Робер Форисон. Вони доводили, що Гітлер не хотів убивати євреїв.

Зараз ви читаєте новину «Посадили на 5 років за заперечення Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути