пʼятниця, 25 січня 2008 16:59

Нові імена мігранти купують за 70 доларів

Після терактів 11 вересня 2001 року в США мігранти з Азії та мусульманських країн мають проблеми з іменами. На Заході вони часто не можуть отримати дозволу на проживання чи знайти роботу. Тому змушені змінювати імена на європейський манер.

— Останніми роками збільшився наплив мігрантів до Британії, особливо з країн східної Європи, — говорить директор компанії "Зміни Своє Ім"я" Джанет Чедвік. — Ці люди адаптують свої імена до англійського правопису та вимови, бо вони надто екзотичні для англійців. Дехто вважає, що не знайде роботи, якщо роботодавець не зможе вимовити його імені.

Компанія "ЮК Дід Пол Сервіс" пропонує змінити ім"я за $70 (350 грн). Для цього потрібно лише відправити заявку через Інтернет та сплатити рахунок. Торік до фірми звернулося 40 тис. людей. Більшість клієнтів — мігранти. Азіати в Британії найчастіше стають Едвардами, Кальвінами та Кевінами.

Такий бізнес виявився прибутковим. Тому останнім часом у компанії з"явилися конкуренти.

Серед охочих змінити ім"я чимало й британців. Деяким не подобається, як їх назвали батьки. Інші роблять це заради розваги. Наприклад, торік Джоел Віттл став Великим Шаленим Лестером. Утім реєструють не всі імена. У них не може бути цифр і богохульних слів. До імен забороняється додавати аристократичні титули, такі як лорд або леді.

Зараз ви читаєте новину «Нові імена мігранти купують за 70 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути