середа, 06 лютого 2008 17:07

Неповнолітньому в"язню відрубали голову

Житель королівства Саудівська Аравія Хусейн аль Хакамі вимагає у влади $2,7 млн компенсації за страту сина Муїда. Йому відрубали голову за вбивство, яке він начебто скоїв у 13 років.

— У липні 2004 року Муїда заарештували за підозрою у вбивстві юнака з сусіднього селища, — розповідає батько. — Коли прийшли по нього, я теж хотів до відділку. Але мене не пустили, хоча цього вимагає закон.

Допит тривав кілька годин. Потім виявилося, що Муїд підписав зізнання. Його забрали до в"язниці. Батька також затримали на 10 днів, щоб уникнути конфлікту з впливовою родиною вбитого.

13-річного Муїда звинуватили у вбивстві, але остаточного вироку в справі не виголошували, доки йому не виповнилося 15.

— Влада спеціально затягувала справу, доки хлопець не досягне повноліття. Але за законом треба брати до уваги вік, коли скоєно злочин, — говорить адвокат Абд Алах аз Змамі. — Вони не мали права допитувати неповнолітнього без батьків. По-друге, справою Муїда не повинна була займатися поліція. Для цього є спеціальна комісія у справах неповнолітніх.

За той час, що Муїд провів у в"язниці, батькам лише кілька разів дозволили його відвідати. Вони подавали оскарження до всіх інстанцій, двічі зверталися до короля Абдалли ібн Абделя Азіз ас-Сауда, 83 роки. Але смертну кару не відмінили.

— Нам не сказали про дату й місце страти. Ми не змогли підтримати сина в останні хвилини, — говорить батько. — Вже півроку ми не можемо дізнатися, де його поховали.

Зараз ви читаєте новину «Неповнолітньому в"язню відрубали голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути