середа, 12 вересня 2007 16:36

Мати 9 дітей робить аборти за три долари

Автор: фото: reuters/cheryl ravelo
  50-річна знахарка Мінда з передмістя філіппінської столиці Маніли показує техніку ”масажу”, за допомогою якого вона робить аборти
50-річна знахарка Мінда з передмістя філіппінської столиці Маніли показує техніку ”масажу”, за допомогою якого вона робить аборти

50-річна знахарка Мінда з передмістя філіппінської столиці Маніли допомагає жінкам позбутися плоду. Знахарка вбиває його — стискає, мне і давить живіт жінки, б"є по нижній частині, щоб спровокувати викидень. Таку процедуру називає масажем.

У Філіппінах закон забороняє жінкам переривати небажану вагітність. За це їм загрожує до 3 років позбавлення волі. Проте щороку близько півмільйона філіппінок роблять нелегальні аборти. Через ускладнення після них майже 80 тис. щороку потрапляють до лікарень. Кожна сота помирає.

Аби зробити аборт, філіппінки звертаються переважно до знахарок без медичної освіти. Мінда, мати 9 дітей, не може точно казати, скільком жінкам вона допомогла позбутися небажаного плоду. За свої послуги вона бере майже $3.

Одна з її пацієнток, 44-річна Ремі, зробила аборт на третьому місяці вагітності. Вона одружена і має кількох дітей. Народити ще одну не дозволяє бідність.

— Я почуваюся винною. Але це краще, ніж приректи ще одну дитину на страждання. Адже ми не маємо що їсти, — говорить Ремі. — Мені залишається тільки молити Бога, щоб він простив мій гріх.

У Філіппінах, республіці на архіпелазі островів у Тихому Океані, проживає майже 89 млн чоловік. У країні високий рівень народжуваності. За попередніми підрахунками, до 2040 року там буде десь 142 млн жителів. Більшість населення зайняті у сільському господарстві й живуть дуже бідно.

Багато філіппінців не мають доступу до засобів запобігання вагітності. Панівна римо-католицька церква пропагує неефективний метод "природного планування сім"ї".

Деякі філіппінки самостійно вирішують проблему небажаної вагітності. Аби спровокувати аборт, змішують гормональні ліки, аспірин та інші медикаменти з алкоголем. Також морять себе голодом або кидаються вниз зі сходів. Часто після кількох спроб таким чином вдається позбутися плоду.

Зараз ви читаєте новину «Мати 9 дітей робить аборти за три долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути