вівторок, 04 березня 2008 16:56

Ірландія відправляє індика на "Євробачення"

Ірландія відправляє індика на "Євробачення"

На "Євробаченні-2008", що має відбутися у травні в Сербії, Ірландію представлятиме персонаж дитячої телепередачі ляльковий індик Дастін. Так вирішили на голосуванні місцеві телеглядачі. За перемогу індик змагався з п"ятьма претендентами. За кількістю ставок він став лідером і в букмекерських конторах.

На конкурсі Дастін співатиме пісню "Дуз Пуан". Це перекручений французький вираз, що перекладається, як "12 балів" — максимальна оцінка, яку можуть отримати конкурсанти. На сцену птаха вивозять на троні чоловіки в чорних балахонах. Лялька-індик одягнена на руку актора, який сидить у великому ящику під троном. Протягом номера підспівують танцюристи в яскравих смішних костюмах.

Дастін зроблений з тканини. У нього великий рожевий ніс та зачіска з білого пір"я. Говорить із сильним північно-дублінським акцентом. Спочатку його розробляли як приз за перемогу в турнірі з гольфа. Потім запримітили продюсери ірландського телеканала й вирішили зробити з ним шоу. Нині Дастін веде не лише дитячі, а й політичні та музичні програми. За 20 років, які існує цей персонаж, він "випустив" шість музичних альбомів і багато синглів.

— Як можна ставити індика на одну сходинку зі справжніми виконавцями? — обурюється співачка Дана, переможниця "Євробачення-1970". — Це насмішка над конкурсом. Я не хочу, щоб моя країна зганьбилася на всю Європу.

Ірландія перемагала на "Євробаченні" сім разів. Але останніми роками її представники показували на конкурсі посередні результати. Торік співак Дервіш посів останнє місце.

Зараз ви читаєте новину «Ірландія відправляє індика на "Євробачення" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути