понеділок, 02 липня 2007 17:06

Британська поліція попередила три теракти

Минулої п"ятниці біля другої години ночі лондонська поліція отримала дзвінок. Операторові повідомили, що на вулиці Хаймаркет у центрі міста стоїть підозрілий сірий "мерседес". Свідки сказали, що водій вів машину невпевнено, врізався нею в сміттєві баки. Біля нічного клубу встав з-за керма автомобіля й пішов, залишивши його. Це здалося охоронцям клубу дивним.

У "мерседесі" були газові балони, 60 л бензину й велика кількість цвяхів. Якби все це підпалили, від вибуху постраждало б багато людей.

Того ж дня поліцейські знайшли інший автомобіль — також "мерседес", але синій. Хтось залишив його в підземному паркінгу неподалік від Гайд-парку. Працівники автостоянки викликали поліцію, коли відчули сильний запах газу від машини. У ній також були газові балони, бензин і цвяхи, а ще маленький детонатор.

Британська поліція вивчає записи з лондонських відеокамер. Сподівається отримати зображення людей, які залишили на вулицях два заміновані автомобілі.

Наступного дня, в суботу ввечері, була спроба теракту в шотландському місті Глазго. Там у термінал аеропорту врізався палаючий джип "Черокі". Полум"я перекинулося на дах будівлі. З автомобіля вискочили двоє чоловіків азіатської зовнішності. Один із них мав на собі пристрій, схожий на пояс смертника з вибухівкою. Їх одразу ж затримали поліцейські. Пожежу швидко загасили.

У зв"язку з цими подіями прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун, 56 років, зібрав термінове засідання антитерористичного комітету. Його учасники оцінили рівень можливої загрози як "критичний". Однак заплановані публічні заходи не відмінили. Відбулися і суботній гей-парад, і недільний концерт на честь принцеси Діани, і матчі тенісного турніру Вімблдона.

Востаннє "критичний" рівень терористичної загрози вводили торік 14 серпня. Тоді британські спецслужби змогли попередити теракти на літаках, що мали летіти до США.

Зараз ви читаєте новину «Британська поліція попередила три теракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути