Ексклюзиви
середа, 01 березня 2006 17:41

У Чорне море витекли нафтопродукти

ІЗ напівзруйнованого корабля в Чорне море поблизу Керчі витекли нафтопродукти.

— Судно "Рибнагляд-3" стоїть в акваторії заводу "Затока" вже кілька років, — розповів "ГПУ" Едуард Вінников, 39 років, з Азово-Чорноморської екологічної інспекції. — Воно дуже старе і частково затонуло. Його в Рибінспекції купив громадянин Матвєєв і, очевидно, хотів продати. Але коли в Криму стояли неймовірні морози 15—20 градусів, судно притиснуло кригою, і в море вилилися нафтопродукти. Це жахливо, бо нафта шкодить флорі і фауні моря. Коричневі плями з поверхні води збирали вручну відрами — частково працівники заводу, частково власник.

Громадянина Матвєєва оштрафували на 255 гривень — "за невиконання припису про попередження виливу". Це максимальний штраф, який передбачає українське законодавство для подібного випадку.

Два аварійні судна стоять у Керченській затоці вже кілька років і становлять загрозу екології затоки. Власники приватного судна "Рибнагляд-3" та військового десантного корабля "Рівне" не поспішають виводити кораблі з керченських вод.

Едуард Вінников не виключає подібної аварії і на флотському десантному судні "Рівне". На корпусі корабля над водою є тріщина, а в баку — дві тонни дизпалива. Військова частина, якій належить "Рівне", знаходиться в Євпаторії, проте судно стоїть у Керченській затоці й там чекає на евакуацію.

Зараз ви читаєте новину «У Чорне море витекли нафтопродукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути