Ексклюзиви
понеділок, 21 листопада 2011 11:36

У Новомосковському Троїцькому соборі зцілюються від хвороб

Троїцький собор у Новомосковську Дніпропетровської області, побудований без єдиного гвіздка, занесли до списку сотні найгарніших дерев'яних споруд світу. У храмі 9 куполів.

Храм звів у 1781 році народний майстер Яків Погребняк на замовлення запорізького полковника Антона Головатого. За часів СРСР у будівлі зробили склад для зерна. Кажуть, що саме історію Троїцького собору взяв за основу до свого роману "Собор" Олесь Гончар.

"То колись його без гвіздків будували, а на початку двохтисячних років, коли бані хитатися стали, а ремонтувати не було за що, їх гвіздками попідбивали. Я зразу відчула, що від храму інший дух пішов.

Раніше було, приходиш гроші просити, посидиш біля церкви, і йдеш додому, ніби на крилах летиш. А як гвіздки забили, половина сили з храму пішла. Але люди приходять, які зцілитися хочуть.

Тут як постояти в храмі, всякі болячки пропадають. Я свій діабет так лічу.  Ліки п'ю, але після служби краще себе почуваю" - говорить 81-річна Раїса Олександрівна.

Добратися до церкви можна із Дніпропетровська за 40 хвилин маршруткою. Вартість проїзду - 7 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Новомосковському Троїцькому соборі зцілюються від хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути