середа, 17 серпня 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, кому з чоловіків можуть дозволити виїзд за кордон

Стало відомо, кому з чоловіків можуть дозволити виїзд за кордон
Найбільше у парламенті обговорюють можливість дозволити морякам їздити за кордон під час воєнного стану. Фото: dpsu.gov.ua

Нині у парламенті обговорюють ймовірність дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану певним категоріям чоловіків.

Найпопулярніша з них – моряки, які працевлаштовуються на іноземних торгових судах. Про це під час брифінгу повідомив член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, головним аргументом прихильників такого рішення є те, що моряки можуть заробляти гроші, які потім будуть надходити в Україну. Це позитивно вплине на економіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування заборони на виїзд чоловіків: Зеленський відповів на петицію

"Але це питання дуже складне й неоднозначне. Серед народних депутатів немає єдності у розумінні того, чи варто лібералізувати можливість виїзду за кордон. Йдеться про певну категорію осіб, які не служать в Збройних Силах, не є військовозобов'язаними", - сказав Веніславський.

Втім, за його словами, президент уже дав відповідь на це запитання, реагуючи на відповідну петицію. Він зазначив, що всі громадяни України є рівними, а встановлювати преференції залежно від професії держава не може і не буде.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запропонував дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації.

В Одесі затримали двох осіб, які допомагали чоловікам призовного віку незаконно виїжджати з України під час воєнного стану. Ділки видавали підроблені документи про непридатність до військової служби через начебто існуючі захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, кому з чоловіків можуть дозволити виїзд за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути