вівторок, 16 серпня 2022 11:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Скасування заборони на виїзд чоловіків: Зеленський відповів на петицію 

Скасування заборони на виїзд чоловіків: Зеленський відповів на петицію 
Президент Володимир Зеленський відповів, коли знімуть заборону на виїзд чоловіків з України. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський відреагував на петицію про зняття обмеження на виїзд за кордон для чоловіків без військового досвіду.

Він зазначив, що виконати умови петиції неможливо до закінчення воєнного стану, проте звернувся з цим питанням до уряду. Про це йдеться на сайті президента 16 серпня.

Голова держави нагадав, що у зв'язку з воєнною агресією Росії та з метою забезпечення оборони держави в Україні від 24 лютого діє воєнний стан. У зв'язку з цим конституційні права і свободи людини і громадянина можуть обмежуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан в Україні продовжили – нардеп

"Скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану", – відповів Зеленський.

Також нагадав, що правила перетинання державного кордону, обмеження та категорії громадян, які можуть здійснювати такий перетин у разі запровадження на території України воєнного стану, встановлює Кабінет міністрів.

"Тому я звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням опрацювати порушені в електронній петиції питання", – додав Зеленський.

Наприкінці липня електронна петиція із закликом зняти обмеження на виїзд з України для чоловіків від 18 до 60 років без військового досвіду набрала необхідних 25 тис. голосів.

Її авторка вважає, що воювати повинні боєздатні громадяни. Водночас "айті-, соц-, креативні, технічні та інші фахівці можуть воювати на інформаційному фронті". На її думку, такі чоловіки можуть бути кориснішими за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Скасування заборони на виїзд чоловіків: Зеленський відповів на петицію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути