Ексклюзиви
понеділок, 23 вересня 2024 12:12

Не Санторіні, але краще: де в Італії знайти незабутні краєвиди та атмосферу
11

Італійська перлина: яке мальовниче місце, що може замінити Грецький острів Санторіні
Фото: pinterest
Італійська перлина: яке мальовниче місце, що може замінити Грецький острів Санторіні
Італійська перлина: яке мальовниче місце, що може замінити Грецький острів Санторіні
Італійська перлина: яке мальовниче місце, що може замінити Грецький острів Санторіні
Італійська перлина: яке мальовниче місце, що може замінити Грецький острів Санторіні

Багато туристів свій відпочинок залюбки проводять на мальовничому грецькомум острові Санторіні, який популярний серед мандрівників.

Але є більш бюджетний варіант, який не менше захоплює своєю красою та пейзажами, пише Express.

Туристичний експерт Стівен Пурдхем пропонує поміняти Санторіні на менш відому, але не менш красиву південно-італійську провінцію Апулія, яка до того ж має схожий клімат.

"В Італії Апулія залишається менш відвідуваною порівняно з іншими італійськими узбережжями, такими як узбережжя Амальфі, але вона не менш вражаюча", - сказав Стівен.

Розташована в сонячному південному регіоні Італії, Апулія може похвалитися одним із найбільших природних парків країни. Незважаючи на те, що цей регіон менш відомий, ніж Сардинія, Сицилія чи узбережжя Амальфі, він може багато чого запропонувати.

"Не кажучи вже про те, що його археологічні руїни, барокові церкви та традиційні італійські села створюють ідеальне поєднання історії, схоже на те, що ви знайдете на Санторіні", — стверджує Стівен.

Щодо інших речей, якими можна зайнятися в Апулії, Стівен похвалив природний ландшафт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш переповнені пляжі Європи

"Якщо відвідати її узбережжя, її виноградники є одними з найкращих у країні, а кухня, яку подають у ресторанах по всьому регіону, смачна та унікальна", - сказав він.

Містечко Альберобелло - це апогей місцевого колориту. Будиночки характерної форми якщо не втруть носа Санторіні, то точно здатні кинути йому виклик. Це обов'язкове місце для відвідування в Апулії.

Барі, гамірне портове місто, пропонує одні з найкращих у регіоні морепродуктів у місцевих кафе. Для любителів пляжного відпочинку необхідно відвідати приморське місто Поліньяно-а-Маре з його бухтою, розташованою серед вапнякових скель.

Сімейним туристам радять відвідати природний заповідник Сентьєро-Айроне, де мешкають фламінго, і чарівні печери в Кастеллана-Гротте.

Якщо ви шукаєте місце, яке поєднує приголомшливу природну красу з багатою історією та культурою, грецькі регіони Санторіні та Фессалія повинні бути у верхній частині вашого списку.

Санторіні з його знаковими побіленими будівлями, розташованими на вершинах вражаючих скель із видом на Егейське море, є обов'язковим для відвідування будь-яким мандрівником. Вулканічне походження острова створило унікальні пляжі з чорним і червоним піском, а його стародавні руїни та чарівні села дозволяють зазирнути в багате минуле Греції.

Зараз ви читаєте новину «Не Санторіні, але краще: де в Італії знайти незабутні краєвиди та атмосферу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути