Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 12:09

Науковці назвали спосіб, як уповільнити старіння

Науковці назвали спосіб, як уповільнити старіння
Науковці дослідили, як подорожі впливають на процес старіння Фото: pinterest

Подорожі можуть уповільнювати старіння та добре впливати на здоров'я.

Авторка дослідження Фанлі Ху зазначила, що хоча старіння неможливо зупинити, позитивний досвід подорожей може сповільнити цей процес через фізичну активність, соціальну взаємодію та стимулювання позитивних емоцій.

Вченні опублікували дослідження під назвою "Принцип збільшення ентропії: новий погляд на вплив туризму на здоров'я людини".

Ентропія, яка визначається як природне прагнення Всесвіту до руйнування та хаосу, може змінюватися під впливом туризму. Дослідники припускають, що позитивні мандрівницькі переживання можуть знижувати рівень ентропії та сприяти поліпшенню здоров'я, тоді як негативний досвід може прискорювати її зростання та негативно впливати на стан здоров'я.

"Старіння як процес необоротне. Хоча його не можна зупинити, його можна сповільнити. Позитивний досвід подорожей може покращити фізичне та психічне здоровʼя людей шляхом впливу нового середовища, залучення до фізичної активності та соціальної взаємодії, а також стимулювання позитивних емоцій. Ці потенційні переваги були визнані у таких практиках, як оздоровчий туризм та йога-туризм., - сказала авторка дослідження Фанлі Ху.

Як подорожі сповільнюють старіння

Туристичні поїздки, що розглядаються через призму ентропії, можуть бути ефективним засобом поліпшення здоров'я. Позитивний досвід, отриманий під час подорожей, сприяє підтримці організму у стані низької ентропії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкомфортніше місто Європи для піших прогулянок. Хто очолив рейтинг

Туризм, надаючи можливість познайомитися з новими місцями та активними видами діяльності, може активізувати стресову реакцію та прискорювати метаболізм, що позитивно впливає на метаболічній активності та здатності організму до самоорганізації.

Такі умови можуть стимулювати адаптивну імунну систему, зміцнюючи її захисні функції. Гормони, що сприяють відновленню та регенерації тканин, можуть вивільнятися та сприяти функціонуванню системи самовідновлення.

Узбережжя Середземного моря цьогоріч особливо потерпає від екстремальної спеки та нестачі води. Туристів навіть закликають утриматися від поїздок туди.

Є чотири неймовірних напрямки в Іспанії, які не належать до Середземномор'я, де наразі набагато прохолодніше, але не менш чарівно.

Зараз ви читаєте новину «Науковці назвали спосіб, як уповільнити старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути