вівторок, 01 квітня 2008 18:07

У Кракові на 1000 гривень можна одягнутися з ніг до голови

Рівнянин 23-річний Олександр Савчук має друзів у Кракові. Кілька днів тому повернувся з колишньої польської столиці.

— Я поїхав на вихідні побачитися з другом. Але знаю, що в Польщі гарний вибір одягу. Краків і Варшава  — дорогі міста. Але речі там коштують або так само, як у нас, або й дешевше, — каже чоловік.

Олександр перетинав кордон через піший перехід Шегині—Медика, що неподалік Львова. Так називаються села з українського та польського боку. Щоб оформити візу, у посольстві показав запрошення польських друзів. Вони оплатили йому дозвіл на в"їзд. Савчук каже, що пішки перетнути кордон швидше, ніж на транспорті.

У першому польському місті Перемишлі одягу продають менше, але ціни нижчі — оптові.

— У Перемишлі нічого путнього не вибрав. Сестрі тільки купив мешти за 29 злотих, це 60 гривень, — пояснює Савчук. — А вже в Галереї Краковській видивився підходящу одежу. Той магазин — один із найбільших у Європі супермаркетів.

Олександр купив куртку і штани. За куртку темно-зеленого кольору віддав 150 грн на наші гроші. У Рівному, каже чоловік, за таку вдвічі більше просять. За штани заплатив 200 грн.

Савчук буває в Польщі щотри місяці. Гостює у друзів і купує речі. На проїзд в обидва боки витрачає 250 грн. Ще близько 1000 грн бере на покупки.

— У Кракові можна одягнутися на 1000 гривень з ніг до голови. У Рівному такий одяг з"являється тільки через кілька місяців. І навіть коли його вже привезуть, то ціни скласти не можуть — удвічі дорожчі цінники бачу, — говорить. — Я жив у друзів, то мені вся поїздка із покупками обійшлася в 700 гривень.

Олександр Савчук розповідає, що в поляків цього сезону модні різнокольорові речі. Носять жовте, фіолетове та зелене. Взуття виставлене за кольорами.

Зараз ви читаєте новину «У Кракові на 1000 гривень можна одягнутися з ніг до голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути