Ексклюзиви
четвер, 18 серпня 2011 06:45

У Солотвино кімнату здають за 30 гривень
5

Найбільше озеро у селищі Солотвино на Закарпатті має на дні цілющі грязі. У ньому можна плавати. Інші озера такі солоні, що пірнути не вдасться
Фото: фото: Олена ДЗІК

28-річна тернополянка Катерина Федчишин повернулася із селища Солотвино Закарпатської області. Каже, у серпні там багато людей.

— Хотіли у Крим, так дістати квитки на поїзд нереально. Знайомі порадили Солотвино. Майже море, але ближче і дешевше, — каже Катерина.

Виїжджала вона зі Львова. Звідти є прямий поїзд.

— Квитки були тільки у загальний вагон, усі інші розібрали. Пасажири не зважають на місця, сідають де хочуть. Багато взагалі без квитків. На нижніх полицях сиділо по п'ятеро. Ледве витримали 13 годин у вагоні. Зате погода потішила. На Тернопільщині — дощі, а на Закарпатті — сонячно.

Місцеві жінки біля поїзда пропонують приїжджим квартири.

— Винайняли кімнату по 30 гривень за добу. Кухня загальна, з холодильником, посудом, плиткою газовою. Надворі  літній душ, у їдальні — телевізор. Якщо телевізор у кімнаті, коштуватиме 100 гривень, а то й більше.

У Солотвино є кілька озер із солоною водою. Вхід на пляж коштує 5 грн, де крутий спуск — 3. Полежати день біля басейну на базі відпочинку — 10.

— У басейнах вода чистіша, але дуже мілко. Повно людей, нема де розвернутися.

Федчишини ходили на центральне озеро. Біля нього є два менших. Кожне має свою солоність і свій вихід на пляж.

— Одне було чи то з йодом, чи з сіркою. Запах такий, що не мали чим дихати. В іншому вода тримала настільки, що навіть пірнути неможливо. У центральному можна поплавати. Там є лікувальні грязі на дні. Допомагають тим, хто має проблеми із суглобами. Ми мазалися ради інтересу. Шкіра після того дуже очищається. Стає гладенька, як у немовляти.

Зараз ви читаєте новину «У Солотвино кімнату здають за 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути