Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2009 13:38

"Перемога над "Тулузою" забезпечить вихід з групи" - Луческу

"Перемога над "Тулузою" забезпечить вихід з групи" - Луческу

Напередодні третього поєдинку групового турніру Ліги Європи, в рамках якого завтра в чесному бою зійдуться донецький "Шахтар" і французька "Тулуза", наставник донеччан Мірча Луческу традиційно поспілкувався з журналістами.

Футболістом, якого румунський фахівець на вибір повинен привести на прес-конференцію, виявився Ілсіньо.

- За винятком прооперованого Кравченка, всі готуються до завтрашньої гри. У нас виникли певні проблеми з вірусною інфекцією в команді, зокрема - заразилися гравці, що виступали за дубль, зокрема Віценець. Ми готуємося, знаємо, що нас у будь-якому випадку чекає складна гра.

Граємо проти хорошої команди, не дивлячись на те, що "Тулуза" в своєму чемпіонаті займає не дуже високе місце. У команді дуже багато легіонерів, двоє гравців виступають в національній збірній Франції, футболісти грають за збірні Португалії, Норвегії... "Тулуза" - команда молода, команда, яка останнім часом прогресує за рахунок вихованців клубу. Ми дуже відповідально підходимо до завтрашньої гри, оскільки якщо ми виграємо і завоюємо три очки - за великим рахунком, питання виходу з групи буде вирішено.

Відчуваю, що гравці чекають цієї гри і бажають продовжити той переможний початок, який склався в стартових матчах групи. Зараз в Європі, ви бачите, бувають сюрпризи. Наприклад, вчорашні матчі Ліги чемпіонів. Завтра теж напевно будуть сюрпризи! Не хотілося б потрапити в цей список.

- Останнім часом "Шахтар" демонструє видовищну і результативну гру. Ви можете сказати, що команда зараз знаходиться в оптимальній формі?

- До цього нас зобов"язує і наш новий стадіон, оскільки багато хто приходить не тільки на ігри команди, але і на спектакль. А ми прагнемо показувати ще і видовищну гру. Трибуни нас стимулюють, і ми намагаємося їм відповісти видовищним футболом, забитими голами. Хочу ще раз відзначити наших уболівальників - з кожною грою їх тиск все сильніший, вони женуть нас вперед, і ми це відчуваємо в кожному матчі.

- Ви говорили, що поле потребує стрижки. Підстригли його? І взагалі - якість газону сьогодні вже визначалася?

- Упевнений, що до завтрашньої гри все буде у відмінному стані. Після тренування французів його ще повинні підстригти і, сподіваюся, він відповідатиме належному рівню.

- Кого відзначите в команді суперника - Жіньяк, Сіссоко, може ще когось? В цілому, як протистояти цій команді?

- У складі "Тулузи" відбувається постійна ротація. У Лізі Європи грають і ті футболісти, які не грають в чемпіонаті. Наприклад, капітан команди - Сір"є - пропустив багато ігор чемпіонату, а в Лізі Європи він виходить в основному складі. Дідо, Конгре - у складі "Тулузи" є хороші і перспективні гравці. Ви бачите, найдосвідченіший - Сір"є, якому 28 років. Це молода команда, яка напевно фізично завтра виглядатиме дуже добре і спробує нам не поступитися. Досить потужна команда, так що потрібно буде забезпечити себе при стандартних положеннях і взагалі уважно до них поставитися. Я зараз не описуватиму кожного гравця - головне, щоб наші гравці виконали те, що від них вимагається.

- Питання до Ілсіньо. Французькі команди належать до технічних. Ілсіньо, скажи, проти французів тобі в цілому зручно грати?

- Вважаю, що французькі команди не дуже технічні. "Шахтар" повинен зробити все, щоб перемогти удома і досягти своєї мети.

- Знову питання до Мірчі Луческу. Ви сказали, що культура вболівання з кожним матчем підвищується. Чи є у Вас, як у тренера клубу, якісь побажання до фан-клубу?

- Природно, що вболівальники в таких іграх вболіватимуть інакше, по новому. Вони теж відчувають зовсім іншу атмосферу. Повторюся, нам дуже допомагає стадіон, та акустика, яка тут є, - постійна підтримка відчувається! Головне, що завтра ми разом досягатимемо результату. Нам же потрібно віддячити вболівальникам за підтримку в останніх матчах хорошою грою і результатом.

- Після матчу з "Карпатами" Ви висловили претензії в адресу П"ятова. Як Андрій на це відреагував, чи були бесіди з ним?

- Все, що я тоді сказав тут, потім висловив особисто йому, у присутності решти гравців. Думаю, що Андрій все це і так розуміє, і зробить правильні висновки.

- А чи вийде він завтра на гру?

- Це не має нічого спільного з тим, що я сказав з попереднього питання.

- Ілсіньо! Як переїзд на "Донбас Арену" вплинув на твою гру? Чи здатний "Шахтар" завтра знову виграти з розгромним рахунком?

- Переїзд на новий стадіон створив кращі умови для команди і вболівальників. Тому уболівальники сильніше і активніше підтримують команду в останніх матчах. Наша команда знаходиться в хорошій формі - гадаю, ми можемо показати чудовмй результат.

Football.ua

Зараз ви читаєте новину «"Перемога над "Тулузою" забезпечить вихід з групи" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути