Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2009 10:13

"Головне не стадіон, а переможна гра на ньому" - Ахметов

"Головне не стадіон, а переможна гра на ньому" - Ахметов

Після впевненої перемоги "Шахтаря" над белградським "Партизаном" в мікст-зону вийшов Рінат Ахметов в компанії з міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком. Природно, журналісти не упустили випадку поспілкуватися з президентом "Шахтаря" і його гостем.

- Чотири голи від "Шахтаря" в кожному матчі на "Донбас Арені" стануть традицією?

- Я не думаю, що ви турбувалися через те, що ми забили чотири голи в другій грі поспіль. Кінцівку зіпсували, а так грали непогано. Ось, міністр був на стадіоні.

Юрій Луценко: Так, під час першої гри я просто був у Донецьку, а сьогодні знаходився на стадіоні. Якщо треба, щоб "Шахтар" перемагав завжди, я готовий приїжджати постійно.

- А в Тулузу поїдете?

- Хороша ідея! Я тільки що розповідав Рінату Леонідову про те, як в 2004 році на київському стадіоні я разом з Юхимом Звягільським розмахував оранжевим шарфом "Шахтаря" і вболівав за "гірників". А сьогодні отримав той же адреналін. Був на стадіоні разом з сином. Все чудово! Це бомба! Насправді, це не просто футбол. П"ятдесят тисяч людей прийшли на свято: з сім"ями, красиво, цивілізовано. Це зовсім інший рівень організації ігор, ніж був на радянських стадіонах. Я зараз говорю як міністр внутрішніх справ: знаю, як зсередини організована безпека, як організована робота міліційної служби. Це вже не тільки спортивне змагання. Це безпечне народне гуляння, яке дуже хочеться вітати. Свого часу, коли Рінат Леонідович Ахметов приніс історичний подарунок країні у вигляді Кубка УЄФА, я відправив йому телеграму з привітанням. Так і цей стадіон - не просто спортивна споруда. Це подарунок країні. Сюди люди ходять не просто на спорт, а влаштовують собі маленьке свято в наш важкий час.

Рінат Ахметов: Всіх прихильників нашої команди хочу привітати з перемогою. Дуже важливо, що "Тулуза" з "Брюгге" зіграли внічию. Тобто ми потихенько, крок за кроком, йтимемо до поставленої мети. Отже ще раз всіх з перемогою! Розумієте, головне - не стадіон, а, як я вчора говорив, щоб команда на цьому стадіоні демонструвала яскраву, видовищну і переможну гру.

- А важливо, щоб стадіон завжди був заповнений?

- Мені здається, сьогодні була приголомшлива атмосфера. Коли вболівальники так підтримують команду, потрібно завжди перемагати.

- Можете висловити які-небудь претензії команді за зіпсований кінець?

- Дай Бог, щоб ми завжди пред"являли претензії нашим футболістам за те, що вони забили чотири голи, але не забили п"ять. Мені здається, сьогодні все пройшло дуже добре. Всіх ще раз з перемогою!

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Головне не стадіон, а переможна гра на ньому" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути