пʼятниця, 20 квітня 2018 13:21

Парагваєць за півроку опанував українську мову

Парагваєць за півроку опанував українську мову
Священик із Парагваю вживає українську мову замість іспанської. Фото: Gazeta.ua

Ігор Андрес Веретка-Казмірчук з Парагваю за півроку опанував українську мову. Вже понад сім років латиноамериканець живе на Волині. В Україні він розмовляє виключно державною мовою. Зізнається, що почуває себе українцем.

"Моя рідна мова – іспанська, хоча я маю українські корені: мої дідусь та бабуся спілкувались українською, але я не завжди розумів, що вони хотіли сказати. Коли я вирішив вчитися в Україні і приїхав на Волинь, то володів тільки іспанською, португальською та англійською мовами. Українською міг сказати лише "добрий ранок", "дякую", "до побачення", - розповів Ігор Андрес Веретка-Казмірчук.

Ігор Андрес Веретка-Казмірчук вирішив стати священиком. Кілька років тому закінчив Волинську духовну семінарію. Тоді отримав парафію у селі Верхівка біля Луцька. Уже за шість місяців після переїзду він зміг вільно заговорити українською, а за рік почав навіть думати нею, передає "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нігерієць повністю перейшов на українську мову

"Українську мову я б охарактеризував як мелодійну. У цьому вона чимось схожа на іспанську, хоча насправді вони дуже різні. Тобто ніяких паралелей я собі не міг провести під час вивчення, просто ходив з українсько-іспанським словником і запам'ятовував слова. Що було важкого? Мабуть, зрозуміти нюанси використання деяких слів, наприклад, як "іти" і "їхати", - каже священик.

Вже понад п'ять років в Україні живе викладач корейської мови На Йон. Вона вивчає українську, а українців вчить корейської.

Вперше почула українську мову в Японії, коли навчалася в університеті. Там мала багато друзів з України, які теж здобували освіту.

Ідея викладати корейську в Україні виникла тоді, коли в Японії відчула сувору конкуренцію, бо таких викладачів там дуже багато.

Зараз ви читаєте новину «Парагваєць за півроку опанував українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути