Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 03:28

Кореянка переїхала до Львова, аби вивчити українську

Кореянка переїхала до Львова, аби вивчити українську
На Йон вперше почула українську мову в Японії. Фото:gdb.rferl.org

Вже понад п'ять років в Україні живе викладач корейської мови На Йон. Вона вивчає українську, а українців вчить корейської.

Вперше почула українську мову в Японії, коли навчалася в університеті. Там мала багато друзів з України, які теж здобували освіту, - пише "Радіо Свобода".

Ідея викладати корейську в Україні виникла тоді, коли в Японії відчула сувору конкуренцію, бо таких викладачів там дуже багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герхард Шредер одружиться зі значно молодшою кореянкою

"Я хотіла чогось нового й свіжого для себе. Почала шукати інформацію про Україну: як сюди дістатися, чи можна знайти роботу і таке інше. Читала про досвід іноземців в Україні, але зрозуміла, що треба спробувати самій – почала подорожувати українськими містами. Вперше поїхала до Львова, потім до Києва, Одеси і так далі. Я одразу ж подумала, що жити у Львові мені буде дуже комфортно. У цьому місті я почуваюся затишно і спокійно. Я відчула, що Львів – це найкраще місто для мого другого життя", - розповідає кореянка.

Мову вивчала сама, спостерігаючи за тим, як розмовляють друзі, як вони пишуть.

60-річний Роберто Трані з Італії викладає італійську мову для дітей у школі селища Довге-Гірське Дрогобицького району Львівщини.На уроки приходять більше 40 учнів з різних класів. Вони уже вільно спілкуються з приїжджими італійцями.

Зараз ви читаєте новину «Кореянка переїхала до Львова, аби вивчити українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути