четвер, 10 жовтня 2013 15:37

На Вегетаріанському фестивалі люди нанизують свою шкіру на мечі та парасольки
16

Фото: Фото: Reuters

Жодний карнавал у Бразилії чи помідорне побоїще Томатина в Іспанії ніколи не зрівняються за видовищністю і напруженістю дійства з китайським Вегетаріанським Фестивалем, який проходить щоосені на острові Пхукет.

Фестиваль триває дев'ять днів і починається з першим днем ??дев'ятого місячного місяця за китайським календарем - як правило, це кінець вересня або початок жовтня. Цього року фестиваль пройшов 5 жовтня.

Протягом дев'яти днів фестивалю буддисти Пхукета дотримуються строгої вегетаріанської дієти, утримуючись від споживання м'ясних і рибних страв. Таким чином жителі острова намагаються очистити своє тіло і зміцнити дух, а проте, найцікавіше відбувається під час вуличної ходи у центрі міста.

Під час ходи багато учасників гулянь демонструють неймовірні акти умертвіння плоті, протикаючи собі щоки лезами старовинних китайських ножів або походжаючи босоніж по розпеченому вугіллю. Багато хто впадає у транс; загальна атмосфера свята більше схожа на картинки із стародавніх китайських манускриптів і непідготовленій людині буде нелегко повірити, що все це відбувається в наші дні.

Свято проходить під безперервні вибухи китайських петард, а в ході бере участь більшість жителів острова.

Зараз ви читаєте новину «На Вегетаріанському фестивалі люди нанизують свою шкіру на мечі та парасольки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути